Wat is het verschil tussen ADD en last hebben van functionele freeze?

ADD is een neurologische aandoening die zich kenmerkt door problemen met aandachtsregulatie, concentratie en impulscontrole. Mensen met ADD hebben vaak moeite om hun aandacht bij taken te houden, kunnen snel afgeleid worden en hebben moeite met het organiseren van hun taken. Dit kan leiden tot uitdagingen in verschillende aspecten van het dagelijks leven.

Functionele freeze respons daarentegen heeft betrekking op een psychologische toestand waarin iemand vast komt te zitten en niet in staat is om actie te ondernemen, zelfs als ze dat zouden willen. Dit kan worden getriggerd door angst, overweldiging, perfectionisme, of andere factoren die ervoor zorgen dat iemand bevriest in plaats van stappen te zetten.

Hoewel mensen met ADD vatbaar kunnen zijn voor een functionele freeze respons, zijn het twee aparte concepten. ADD heeft te maken met een bredere reeks uitdagingen in termen van aandacht en zelfregulatie, terwijl een functionele freeze respons een specifieke reactie is op stress of uitdagende situaties.

Reactie plaatsen