Mijn leven en loopbaan in drie punten gevat


  • Mijn naam is Suus Venings, 38 jaar, opgegroeid in Alkmaar. Ik heb een thuiskantoor in Friesland en breng veel tijd door op Gran Canaria (alles onder de 20 graden is namelijk te koud voor mij!).
  • Interesse in mens en gedrag brachten me op een studieloopbaanpad als persoonlijk begeleider. Schrijftalent bracht me tot de studie Nederlands en van daaruit rolde ik in de wereld van marketingcommunicatie met daarbij een grote belangstelling voor consumentenpsychologie. In 2011 startte ik mijn eerste business ‘Venings Webcommunicatie’.
  • Leren op het vlak van persoonlijke (en spirituele) ontwikkeling en ondernemerschap is lange tijd mijn grootste passie geweest, tot ik frustratie begon te ervaren over de mate waarin ik mijn kennis niet geïmplementeerd kreeg.  Dit probleem (ik dacht aan uitstelgedrag/zelfsabotage/ADD) probeerde ik ook weer op te lossen door meer te leren. Nu licht mijn focus veel meer op daadwerkelijk gedaan krijgen wat ik wil. Ik ontwikkelde een get-shit-done-mentaliteit en van hieruit help ik ondernemers naar tastbare resultaten.

Doorgewinterde get-shit-done begeleider 

  Ik haalde zelf de basisschool tot en met mijn tweede bachelor-diploma ondanks mijn chronische uitstelgedrag. Ten tijde van mijn master liep ik vast met een te groot afstudeerproject, een gebrek aan deadlines en daarnaast ook nog eens vanuit huis mijn tekstbureau runnen. Alles kwam aan op eigen initiatief en discipline. Hier liep ik voor de eerste keer echt vast in mijn leven.

  Sindsdien heb ik mij vastgebeten in het onderwerp persoonlijke effectiviteit en toen ik uiteindelijk wel afstudeerde ben ik anderen gaan helpen om hun werk gedaan te krijgen ondanks uitstelgedrag. Dat doe ik nu acht jaar en ik ken iedere valkuil, frats van het brein en herken de manieren van coping bij emotionele triggers.

  Ik weet mij raad met productiviteitsuitdagingen gerelateerd aan (een potentiële mix van): hoog sensitiviteit, trauma, ADD, ADHD en hoogbegaafdheid. Vanuit ervaringsdeskundigheid, vanuit research en vanuit het daadwerkelijk succesvol begeleiden van mensen met deze uitdagingen in de praktijk.

Ervaren, getalenteerde en geschoolde tekstschrijver

  Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening kreeg ik complimenten over mijn helder geschreven reflecties. Na mijn studie won ik een ‘schrijfprijs’ in een verhalenwedstrijd. Vervolgens wilde ik mijn talent uitmelken en koos ik voor een studie Nederlands.

  Zelfs in die context sprong ik er nog uit met mijn schrijfvaardigheden en kreeg ik een freelance functie aangeboden bij Universiteit Leiden voor de webredactie. Ik kreeg die ene toffe stage bij een hip reclamebureau scoorde een 8,5. Ondertussen deed ik via mijn eigen tekstbureau vele webteksten voor midden- en kleinbedrijven in Zuid-Holland.

  Na mijn master met een specialisatie in consumentenpsychologie heb ik nog acht jaar bijgeschoold in marketingcommunicatie voor coaches en online cursusmakers. Ik ben gastdocent geweest op Universiteit Leiden en heb presentaties gegeven over beïnvloeding in het bedrijfsleven o.a. aan het team van Vakantieveilingen.