Ik sta in de badkamer en poets mijn tanden. Ik vermijd mijn eigen blik  in de spiegel. Mijn groene straaloogjes zijn weg.

  Jarenlang werd ik tijdens mijn reis van persoonlijke, spirituele en zakelijke ontwikkeling stralender en stralender. En ondanks dat ik hier nog altijd volle bak mee bezig ben, is mijn frequentie gedaald naar een dieptepunt.

  De waarheid is dat ik al tijden stug aan het doorzetten ben met een business die prima loopt, maar waar ik zelf energetisch op leegloop. Na wat googelen constateer ik bij mijzelf een bore-out.  

Ik besluit van richting te veranderen. Ik wil mijn levenslust terug! 

  Ondanks dat ik een aardig beeld heb van wat ik zou willen, neem ik niet de logische, korte en snelle route naar een nieuwe lopende business…

  Ik kies voor de ‘veilige’ weg. Zelfonderzoek, innerlijke blokkades oplossen en eindeloos puzzelen op de ‘juiste’ insteek van mijn nieuwe business. Een jaar later staat er nog niks.

  Mijn frustratie neemt toe. Ik besluit nu echt te focussen op het invullen van mijn website. Ondanks dat ik nu echt actiegericht bezig ben, blijf ik vastlopen in het afgerond krijgen van mijn uitvoerende taakjes waardoor er maar niets komt waar nieuwe klanten ‘ja’ tegen kunnen zeggen.

Na het stappen in 10.000  verander-valkuilen weet ik... 

  dat je brein bijna ongemerkt alles maar dan ook alles uit de kast haalt om te voorkomen dat je verandert. Dat hoe hoger je de lat legt, hoe lager je actie-capaciteit. Dat wanneer je een nieuwe business vanuit een ivoren toren creëert, je niet gek moet opkijken dat je tot iets komt wat geen hond begrijpt. 

  Ik heb ook geleerd dat zelfsabotagepatronen vaak een diepere trauma-gerelateerde oorzaak hebben. Ik heb ook geleerd dat het healen van je zenuwstelsel een jarenlang proces is, waardoor het een hopeloos streven is om eerst via innerlijk werk al je blokkades op te lossen en dan pas te gaan voor je nieuwe droom.

Nu bied ik de hulp die ik zelf nodig had 

  Nu zet ik mijn mix van kennis, vaardigheden, werkervaring, ervaringsdeskundigheid en creatiekracht in voor twee subdoelen. Het eerste is zorgen dat mijn klanten in de uitvoering van hun taakjes zo'n lage lat ervaren dat ze consistent vooruit komen zonder dat hun brein of lichaam in de paniekstand schiet met zelfsabotage tot gevolg. Het tweede is ervoor zorgen dat de acties die ze nemen ook daadwerkelijk strategisch hout snijden zodat ze resultaat opleveren. 

Wetenswaardigheden 

 • Ik ben nu tien jaar ondernemer en dit is mijn derde business.
 • Mijn eerste bedrijf heette Venings Webcommunicatie en mijn tweede Gelukkig afstuderen. 
 • Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Nederlandse taal en cultuur en tijdens mijn master deed ik drie jaar onderzoek op het raakvlak van copywriting en consumentenpsychologie. 
 • Na mijn studies investeerde ik nog zo'n 50k in het vergroten van mijn business kennis en vaardigheden.
 • Begin twintig kwam ik op het pad van HSP zijn, eind twintig kreeg ik de diagnose ADD, begin dertig Hoogbegaafdheid, eind dertig kwam ik op het pad van de doorwerking van trauma op het zenuwstelsel wat HSP en ADD weer in een ander daglicht voor me zette.  
 • Ik ben geboren in Alkmaar, beleefde mijn 18e t/m 28e in Den Haag en werd op een gegeven moment verliefd op de rust en ruimte in het noorden van Nederland, aan het Wad. Nu woon ik in Friesland.