Over mij

  Ik dans mijn nieuwsgierigheid achterna op Latijns-Amerikaanse muziek. Open om avonturen te beleven, nieuwe werelden te ontdekken en zo meer te ontdekken over mijzelf en het leven. Wat dan weer inspiratie vormt voor mijn creaties, veelal zijn dat schrijfsels.

  Na verschillende reizen over de wereld en een experiment waarbij ik als dakloze leefde in Utrecht, trok ik met net zoveel nieuwsgierigheid de spirituele wereld in. ‘Oh, er bestaat zoiets als contact kunnen maken met engelen?’ ‘Cool! Laat het me ontdekken!’

  In het spirituele domein viel zóveel te ontdekken waardoor dit een project werd zonder einde. Terwijl ik ‘normaal’ mijn levensonderzoekende projecten vaak afsloot met iets concreets. Bijvoorbeeld toen ik van ‘stijve hark naar paaldanseres’ uitgroeide, sloot ik af met een solo optreden in de Rotterdamse schouwburg. Mijn ouders op de eerste rij.

  Het is ook echt iets voor mij om projectmatig te werken en dan in een korte tijd iets voor elkaar te krijgen wat schijnbaar onmogelijk is. Dat komt ook terug in mijn ondernemerschap. Van niets naar een afgeronde scriptie in twaalf weken. Van loondienst naar een business in twaalf weken. En nu help ik ondernemers die van richting willen veranderen dit binnen zes weken te realiseren.    

 • Geboren in Alkmaar (1985) en na een randstadleven wonend in een piepklein dorpje in Friesland (project ‘leven in the middle of nowhere’ en dan met randstadogen genieten van de rust, ruimte en rijke sterrenhemel).
 • Ik begon mijn loopbaan als sociaal werker. Van alle doelgroepen vond ik langdurig dak- en thuislozen met verslavingsproblematiek het meest avontuurlijk en bekeerde ik mij bijna tot het Christendom om bij het Leger des Heils in loondienst te mogen.
 • Schijnbaar uit het niets liet ik heel mijn hulpverleningsleven achter me en werd ik de copywriter voor een charismatische marketinggoeroe in pak (project kan ik het als hulpverlener maken in de commerciële wereld?).
 • Niet veel later werd ik ondernemer met een tekstbureau (project: hoe kan ik meer geld verdienen en meer vrij zijn dan in loondienst?)
 • Drie jaar lang deed ik onderzoek naar consumentenbeïnvloeding door middel van teksten en toen ik vervolgens als een soort ‘alwetende’ op dat gebied mijn masterdiploma haalde voor de studie Nederlands was ik klaar om de volgende nieuwe afslag te nemen in mijn leven (Kan ik als neerlandica toegelaten worden voor een traineeship voor een corporate carrière?).
 • I hit rock bottom op mijn 29e en belandde zonder geld, business en huis een paar jaar (!) op het rommelzoldertje van mijn ouders. Op dat moment een tijd waarvoor ik mij schaamde, maar achteraf was het een zeer dierbare tijd omdat mijn moeder een jaar nadat ik weg was plotseling overleed en ik nog zoveel tijd met haar had doorgebracht.
 • Begin 2023 begon ik opnieuw. Ik ging uit elkaar met de man waarmee ik samenwoonde, ik verhuisde van Groningen naar Friesland en startte mijn nieuwe business.
 • Waar Suus is, is een opschrijfboekje. Ik journal vanaf mijn zeventiende en heb meer dan 150 boekjes volgeschreven. Wist je dat zelfs de kleurkeuzes binnen deze website gebaseerd zijn op de kleuren van mijn meest gebruikte schrijfboekjes?