Je bent je huidige lopende business ontgroeid door al het innerlijke werk wat je gedaan hebt 

Binnen vijf maanden run jij een nieuwe purpose-business ongeacht alle vormen van groei-sabotage waardoor je (eindelijk) voor elkaar krijgt waar je ziel al tijden naar verlangt

Voor wie? 

 • Jij bent iemand die met toewijding een pad volgt van bewustzijnsontwikkeling. 
 • Dit maakt het voor jou ook heel belangrijk om in alignment te leven met jouw waarheden en het voelt pijnlijk wanneer je dit niet doet.
 • Je hebt een lopende business en je bent er al een tijdje bewust van dat je niet (meer) op het pad zit wat voor jou als de (hogere) bedoeling voelt.
 • Je weet dat je koers te wijzigen hebt, je wil dit ook maar je stagneert steeds op verschillende manieren in dat proces waardoor je tot je frustratie nog steeds een business runt die je ontgroeid bent en waar je op leegloopt.
 • Je hebt al zoveel diepgaande kennis over jezelf dat je niet werkelijk meer 'op zoek hoeft' naar jezelf.
 • Je weet ook al hoe ondernemen werkt, dus je hoeft ook zeker niet te leren hoe je een business bouwt.
 • Je hebt het vooral nodig dat je erin slaagt tot de koerswijziging te komen ONDANKS: dat je nog niet helemaal helder hebt wat je wil, een gevoel van overwhelm van niet weten waar te beginnen of waarmee door te pakken, (te)veel inspiratie en ideeën, innerlijke twijfels, een kritische stem, onzekerheden over haalbaarheid en wat strategisch wijs is, perfectionistische neigingen, verlies in details, de andere ballen die je in de lucht hebt etc.

Samen van koers wijzigen en zeker slagen

Jij bent iemand die haar huidige business ontgroeid is en een purpose-business wil runnen. Dat dit niet gelukt is tot nu toe ligt niet aan je je kennis of aan je mate van zelfinzicht. Het zijn de zelf-sabatoge struggles waar je tegen aanloopt in het uitvoeren en afronden van de processen om van A naar B te komen. Het koerswijzigingstraject is de oplossing, waarmee je wél naar B komt. 

Het is een hele zekere oplossing. De reden is namelijk dat ik je niet tot kennis en inzichten laat komen waar je dan zelf iets mee moet zien te doen, zoals dat bij de meeste coaches het geval is. Ik sta juist naast je in het daadwerkelijk doorlopen van de stappen die je te zetten hebt en ik help je vaak on-the-spot met al die dingen die normaal zouden leiden tot stagnatie.

Over een periode van vijf maanden kom je dan zeker tot resultaten waar je anders minstens tien maanden over zou doen met een ander type coach naast je die niet individueel werkt of zich niet met de uitvoering bemoeit.

In het koerswijzigingstraject zorg ik:

 • Dat jij je nieuwe koers weet te bepalen zodat het eindelijk helder is welke kant jij uit wil
 • Dat je deze koers duidelijk en concreet weet te communiceren naar anderen zodat jij je veel beer begrepen voelt en meer support uit je omgeving ervaart
 • Dat je komt tot jouw goed voelende en strategisch slimme koerswijzigingsstrategie om je purpose-business op te starten terwijl je huidige business ook nog loopt zodat je de helderheid en rust hebt van HOE je het aan gaat pakken.
 • Dat jij echt al volop stappen weet te zetten en dus eigenlijk al je koerswijziging in gang zet zonder je huidige zaak te hoeven sluiten, zodat je geen stress en spanning hebt over je inkomen.
 • Dat je geen kansen laat liggen om al ver voordat je iets concreets te verkopen hebt, leads te verzamelen en relaties te bouwen zodat je op een later moment met gemak een pilot vult of je eerste klanten maakt voor je purpose-business en je niet langer dan noodzakelijk door hoeft met je huidige business.
 • Dat jij van binnenuit steeds meer ‘zeker weten’ en vertrouwen opbouwt in je nieuwe koers zodat je aantrekkelijk bent voor je purpose-klanten en de investering weet te bepalen en ownen die je diep vanbinnen passend vindt voor je purpose-werk.
 • Dat jij erin slaagt de stappen te zetten in de uitvoering van jouw koerswijzigingsstrategie en daarbij de acties neemt en zelfsaboterende valkuilen trotseert zodat jij er daadwerkelijk in slaagt je purpose-business te realiseren.

Ik ben niet zo’n coach die je enkel accountable zegt te houden maar vervolgens niets doet als het je niet lukt

Als koerswijzigings-projectmanager sta ik naast je. Ik help je plannen, organiseren, prioriteiten stellen, taakjes klein te maken, informatie te ordenen, het overzicht te bewaren. Bij sommige taken, lever ik je de kortste routes naar een bepaalde uitkomst waarbij al veel voorgekauwd en voor-geordend is.

Als co-creator help ik van alles en nog wat te verwoorden. Van je pitch tot het maken van een opzet van een salespagina of juist het aanscherpen van wat jij hebt gemaakt. Het is net wat je nodig hebt. 

Daarbij is het goed om te weten dat jouw stappen niet alleen praktische stappen zijn gericht op het daadwerkelijk bouwen van je business, maar er zijn ook innerlijk werk stappen te nemen en je hebt zorg te dragen voor je ‘high vibes’. Dus binnen je planning en je prioriteiten kan dus net zo goed naar voren komen dat je lekker gaat dansen of aarden (altijd op basis van jouw eigen input qua wat voor jou werkt).

"Als je vanuit een behoefte aan persoonlijke hogere waarden wilt ondernemen is Suus de ideale partner om mee in zee te gaan."

"Als je niet alleen vanuit commerciële aspecten wilt ondernemen maar vanuit je hele menszijn, ben je hier op een stimulerend adres. Je wordt enorm gemotiveerd en inspireert om vanuit een positie van weliswaar onzekerheid en twijfels naar een positie van vertrouwen en waardigheid te transformeren zowel persoonlijk als ook professioneel."                                     

Wat Susanne specifiek fijn vond aan het werken met mij

"Je vermogen om ook de onuitgesproken vragen en onzekerheden te herkennen en begrijpen, om vervolgens op een bijzonder creatieve en intelligente wijze er op voort te borduren of suggesties van toegevoegde waarde aan te kunnen reiken. Je menskwaliteiten van oprechte interesse, je puurheid, je serieusheid, je enorm abstractievermogen om de essentie kunnen concretiseren in volgorde van logische stappen."


Susanne Schmidt volgde in 2020 een groepstraject bij gericht op het bouwen van een business

Vertel nog eens wat meer over dat koerswijzigingstraject: wat krijg ik precies?

Een individuele samenwerking van vijf maanden met daarin:

 • Om de week een individuele sessie via Zoom (11 stuks)
 • Om de week een focusplan op maat
 • Jouw-purpose-business-blauwdruk
 • Je eigen koerswijzigingsstrategie op maat
 • Hulp bij teksten en helder verwoorden
 • Kortste routes voor het bepalen van jouw koers 
 • Kortste routes voor het opzetten van je purpose-business
 • Twee-daagse individuele samenwerking op een koerswijzigingsoord (we kiezen een high vibe locatie die we om dopen tot koerswijzigingsoord en werken dan twee dagen samen aan jouw purpose-business)

Ik vind het stom om een losse waarde te hangen aan ieder onderdeel van het traject want het gaat om het resultaat

Je verveelvoudigt je investering door het verdienen van geld met je purpose-business. Om welke bedragen het gaat verschilt per persoon.

Als jij tot een (pilot)-aanbod komt waar je 2000 euro voor vraagt en je weet in dit traject 21 leads te verzamelen, waar zeven sales-gesprekken uit voortkomen en 3 sales dan heb je 6000 euro omzet. Je hebt de investering eruit gehaald.

Maar goed, je aanbod kan ook een investering van 500 of 5000 euro zijn. Je kan tot tien leads komen of meer dan honderd. Als jij maar besloten hebt wat je gaat doen en dit gaat doen (en daar help ik nou juist precies bij), dan komt die investering echt wel terug.

De manier waarop is afhankelijk van het spel wat jij kiest te gaan spelen en welke investering jij zelf kan dragen op basis van je innerlijk werk (money-mindset), je ervaring etc. Dus op basis van het spel wat jij speelt, kan de waarde naar verloop van tijd duizenden, tienduizenden of honderdduizenden euro’s zijn.

Ilse kreeg in 3 maanden voor elkaar wat haar in 1,5 jaar nog niet gelukt was

Ilse volgde een voorloper van dit traject bij Suus Venings. In drie maanden bepaalde ze haar nieuwe koers en had ze dit concreet vertaald naar een pitch, een een uitgewerkt aanbod en een strategie.

Wat is de investering precies?

Jij hebt een beeld van wat individuele trajecten kosten bij coaches die zich richten op de ervaren ondernemer die er al veel innerlijk werk en bewustzijnswerk op heeft zitten. Onder de tienduizend euro valt er vaak weinig individueels te beleven. Rond vijf duizend zit je in een groepsprogramma met momenten van persoonlijke aandacht. Rond de 3000 kun je iemands kennis en processen kopen in een online programma en kun je als het meezit een keer je vraag stellen in een Q&A.

Alleen het grote verschil tussen ondernemers die dit niveau van prijzen voor dit soort diensten vragen, is hun bereik. Ze hebben een following. Bouwen al jaren aan de weg met het bieden van waarde en het wekken van vertrouwen.  

Ik sta momenteel meer aan het begin van het zichtbaar maken van mijzelf met deze purpose-business. Dus logische consequentie: het bereik en de engagement ligt lager, dus valt er minder te vragen voor mijn traject.

Puur op basis van marktwerking (én omdat ik geen bluffer ben die zichzelf exclusief high-end voordoet). Het is onafhankelijk van mijn kennis, kunde en kwaliteit. 

Om deze reden kun jij onze individuele samenwerking nu al starten met een investering van 1750 excl. btw vooraf. Voor de derde maand volgt (bij tevredenheid tot dan toe) je tweede en laatste termijn van wederom 1750 excl. btw.

Zin in meer voordeel? Betaal dan ineens en bespaar 195 euro!

Garanties 

Resultaatgarantie
Als jij aan het einde van het traject nog niet bezig bent leads te verzamelen voor een aanbod van je nieuwe purpose-onderneming dan is het traject in mijn ogen onvoldoende geslaagd.

Situaties waarin jij niet bezig bent leads te verzamelen is bijvoorbeeld als je er nog steeds niet uit bent gekomen wie jij waarmee zou willen bedienen, als je nog niks aan het doen bent om een following op te bouwen van potentiële klanten, als je nog steeds geen idee hebt wat je aan wil bieden als weggever, leadproduct, kernproduct, als je geen gesprekken bent aangegaan met je potentiële ideale klanten, als je niks in gang hebt gezet van een pilot…

Dus eigenlijk als dit traject er niet toe leidt dat JIJ werkelijk in beweging bent gekomen richting het kunnen maken van klanten voor je purpose-business dan kom je dus in aanmerking voor een refund.

Je bent in die situatie dan ook vrij om mij 48 uur na onze laatste sessie een refund te vragen. Je doet dit door mij een berichtje te sturen via Whatsapp (mijn nummer krijg je zodra wij gaan samenwerken).

Deze refund is de investering die jij in het traject gedaan hebt met aftrek van duizend euro ter compensatie van de kosten die ik voor het bedienen van jou gemaakt heb (denk aan de locatie- en verblijfskosten voor het tweedaagse koerswijzigingsoord).

Zijn er voorwaarden om aan te voldoen?
- Je komt opdagen bij minimaal tien van de elf individuele sessies
- Je stuurt steeds 24 uur voor onze individuele sessies je input ter voorbereiding volgens afspraak

Tevredenheid
Wat als je simpelweg niet tevreden ben over dit traject vanwege de kwaliteit, de waarde die je ervaart of de klik die toch blijkt te missen?
In dat geval verwacht ik dat jij je mond hier over open trekt binnen drie maanden na onze eerste sessie. Al onze afspraken zijn individueel en iedere sessie is een safe-space om goud-bloedje-eerlijk te zijn naar elkaar. Dus zowel voor jou als voor mij geldt dat we het kenbaar dienen te maken als we voelen of vermoeden dat het (toch) niet werkt.
We komen dan samen in gesprek tot een passende oplossing.

Als je nog twijfelt of je anders wil, doe dan deze reality check

 • Er komt geen magisch moment waarop je toch opeens gelukkig gaat zijn met wat je nu hebt. Dus je blijft in een situatie waarin jij je een stukje kleiner te maken hebt dan je bent, omdat je business nou eenmaal door een ‘kleinere jij’ ontworpen is.
 • Je weet van jezelf dat je echt ontzettend veel levensvreugde uit het ondernemerschap kan halen. Toen je huidige business nog wel voor je klopte, gaf het je uitdaging, iets om voor te gaan en iets wat je aanzette om zelf te groeien. Nu is de gevoelservaring die je erbij hebt, dat het wel beter is dan loondienst maar dat je toch op een bepaalde manier (weer) gevangen zit. Je weet dat je nieuwe uitdaging nodig hebt om weer dat innerlijk vuur te voelen. Blijf je hangen in wat je hebt dan dooft langzaam jouw vuur. LETTERLIJK!
 • Je bent een onaantrekkelijk en on-inspirerend persoon aan het worden terwijl je het eerder wel was! Je gebruikt namelijk je macht niet meer om het leven te creëren zoals jij dat precies hebben wil. Zoals je weet dat het mogelijk is. Nu ben je als ieder ander gemiddeld persoon aan het zeuren over klanten die niet op komen dagen of die je tijd niet respecteren etc.
 • Jij zit qua business runnen in je comfort zone en enkel via je persoonlijke en spirituele ontwikkeling blijf je groeien. Je bent zo scheef aan het groeien! Je leeft je grootsheid in je hoofd, in een andere dimensie maar jouw praktische dag tot dag realiteit is het runnen van je huidige business. Hoe meer je innerlijk groeit hoe groter het gat tussen jouw mentale en je praktische leven. Hoe meer out-of-alignment je bent. En JUIST als iemand voor wie in alignment leven een belangrijke waarde is, doet deze situatie je zoveel pijn. Het gaat alleen maar over wanneer jij je praktische business-leven in lijn brengt met de mentale groei die je hebt doorgemaakt.
 • You are wasting your life!! Zo zou mijn coach Jim Fortin het zeggen. Als jij eigenlijk jouw levensenergie aan het ruilen bent voor geld, dan doe jij jezelf echt heel erg tekort! Jij bent hier om je dharma te leven (ander woord voor purpose). Dat is de enige manier ook om échte overvloed toe te gaan laten in je leven.

"Mensen die hun missie leven herken je zo. Ze stralen iets onaantastbaars uit, ze zijn niet van hun stuk te brengen. Ze zijn enthousiast en aanstekelijk in de vreugde die ze verspreiden. Ze leven gedreven vanuit hun passie en zijn vervuld. En vooral: ze weten precies waarmee ze bezig zijn. Ze gaan mee met de stroom van het leven, en zwemmen er niet tegenin. Hun weg is vaak geplaveid met wonderen. "

- Willem Glaudemans

Voor wie is het koerswijzigingstraject wel en niet? 

Voor wie is dit bedoelt?

 • Je bent een ervaren ondernemer met een lopende business
 • Je weet het ondernemersspel aan de hand van de gangbare regels en standaarden te spelen mede dankzij de business coaching die je tot nu toe al gehad hebt 
 • Je bent ver gevorderd in persoonlijke en spirituele ontwikkeling en het doen van innerlijk werk


Wanneer past dit traject niet goed bij jou?

 1. Je zit enorm hoog in je emoties, praktisch in of tegen een burn-out aan  
 2. Je bent voor inkomen direct afhankelijk van de nog te scheppen purpose-business
 3. Er speelt financiële stress waar dit traject zo snel mogelijk een uitkomst voor moet bieden

Wat kies jij als volgende stap?

Je kan een stap zetten om nog serieuzer in overweging te nemen of je mij in de arm wil nemen. Dit doe je door een gratis ontdeksessie in te plannen. Je krijgt dan gratis meer helderheid en zekerheid over jouw te varen koers.

Wanneer je nu kiest voor niets doen ontstaat er sowieso geen van momentum richting je purpose-business. Wanneer je interesse voelt en je plant nu een gratis sessie in dan zet je daarmee meteen een kleine logische vervolgstap in de richting van je purpose-business en daarna weet je sowieso meer zeker wat voor jou wel (en geen) passende vervolgstap is. Dus valt er IETS te verliezen?

Je kan ook in besluiteloosheid hangen en vinden dat je het eigenlijk al zeker moet weten voordat je een gratis sessie inplant. Dan verlies je nog een tijdje energie aan overdenken en blijf je mij ondertussen volgen. En wellicht is een volgende keer dat je dit aanbod opzoekt de investering omhoog gegaan (hij gaat naar de 5000 als ik daar klaar voor ben – ik werk er innerlijk naartoe).

Ik kan je daarnaast ook nog zeggen dat ik het momenteel niet erg vind om individuele tijd door te brengen met iemand van mijn doelgroep die enkele interesse voelt maar echt geen flauw idee heeft of ze wil investeren. Het is voor mij ook waardevol je te spreken en met je te connecten wanneer je echt nog in een oriënterende fase bent.

Ervaringen

"Ik heb weer zin en plezier in wat ik doe! Ik lach meer en fluit weer. Het vooruitzicht met mijn expertise anderen te helpen geeft me superveel voldoening."
Mark - na enkele losse sessies life coaching 
"Suus heeft mijn leven positief veranderd, alleen was me dit zeker niet gelukt. De toegevoegde waarde is niet uit te drukken in geld.”

Ron - na enkele sessies life coaching
“Ik wil je even laten weten wat ik van je tekst vond. Echt het raakte me zo in mijn hart! Ik was echt helemaal ontroerd toen ik het las. Ik vond het echt zo mooi gedaan!”
Sheila - traject business coaching

De #1 procesbegeleider naar tastbare, wezenlijke resultaten

Mijn eigen #1 frustratie als iemand die nu zes jaar structureel twee-derde van mijn eigen omzet investeert in allerlei soorten business coaching (van meer strategisch, tot meer manifestatiegericht, van strategisch-spirituele combinaties) is dat ik altijd veel input kreeg, maar dat niemand zich echt met liefdevolle aandacht ontfermde over de mate waarin ik deze input praktisch wist te implementeren en benutten voor het krijgen van tastbare resultaten. Op dat punt werd er uitgegaan van volledige eigen verantwoordelijkheid.

Ik glipte vaak onder het zicht uit van de coach. Werd niet écht gezien, behalve als ‘degene met zoveel kennis en potentie maar die zichzelf in de weg zit’. Dacht altijd dat het aan mij en mijn zelf-sabotage lag en struggelde dan toch alleen maar verder, ook uit schaamte dat ik ‘blijkbaar’ zelfleiderschap miste. Lang niet beseffend dat ik misschien met een andere VORM van support wél tot bloei zou komen.
Zelf kies ik het ervoor om het juist HEEL anders te doen. Ik stop geen hoofden vol met informatie, ik pitch geen tien eigen grote ideeën en plannen voor jou die je niet geïmplementeerd krijgt. Ik geef niet meer input dan waar je ook daadwerkelijk nu iets mee moet doen zodat overweldiging voorkomen wordt.
Ik bied je een behapbaar stap voor stap en afgebakend proces. Ik sta naast je en loop met je mee. Ik zet co-creatie in op de momenten dat je anders in een vastlopende valkuil zou stappen. Daarbij neem ik zoveel tijd dat er werkelijk de rust en ruimte is om te luisteren naar jou en je ook energetisch te lezen. Ik help je eigen échte waarheid scherp te krijgen en te vertalen naar een aanvliegroute van je koerswijziging die voor jou werkt.

Dit is niet iets wat ik nu net bedacht heb en voor de eerste keer zo ga doen. Nee, ik lever al zes jaar keiharde echte resultaten via mijn andere bedrijf door bij voorbaat in te spelen op vertragende en resultaat saboterende valkuilen. Studenten weten door deze manier van hulp in eenderde van de tijd die ervoor staat af te studeren en ze behalen gemiddeld een 7,9. Ik ben nooit ‘weggekomen’ met het leveren van kennis en inzichten als resultaat en die kant wil ik ook niet opgaan. Ik ben geen leraar en ook geen typische coach. Ik ben een creator, een schepper en help anderen effectief ‘te scheppen’.

Zo draaide ik ook in 2020 en 2021 al verschillende pilots voor ondernemers waarbij ik hielp om binnen enkele weken stap voor stap een business te bouwen waarbij in 12 weken van niets een business gecreëerd werd, concreet vertaald naar onder andere een website met aanbod.