Ik word mijn eigen goeroe

Ik word mijn eigen goeroe

Ik voel me geroepen een verslaving los te laten. Mijn allergrootste verslaving. Ik hou zelfs zo van mijn verslaving dat ik niet weet hoe ik zonder moet.
 
Want wat moet ik al die uren dat ik in de trein zit? Wat moet ik dan om mij te ontspannen en op te laden? Aaaaahhh
 
Ik ben zo ontzettend verslaafd aan boeken. Niet zomaar boeken. Maar boeken die allemaal op een manier zeggen dat je vooral op je EIGEN innerlijke waarheid moet vertrouwen. Dat alles in jezelf zit.
 
Uiteraard kwam ik door een combinatie van inzichten uit boeken op het idee dat ik A alleen maar mijn ego aan het voeden ben door wijsheid buiten mijzelf te zoeken. En B dat het een van mijn levensdoelen is om helemaal op mijn innerlijke Wijsheid te vertrouwen.
 
Wat als het waar is? Dat ik al die boeken gebruik om zelfvertrouwen aan te ontlenen. Bevestiging te krijgen.
 
Het lezen geeft me altijd een goed gevoel en het inspireert me ook. Daarom zegt er ook iets in mij: ‘Dan kan het toch geen kwaad?’
 
Maar als ik aan de andere kant besef hoe moeilijk mij het lijkt om het lezen los te laten, dan lijkt een dieet mij wel op z’n plaats.
 
Een kijkje in mijn boekenkast bevestigde dit. Vrijwel al mijn boeken gaan op een bepaalde manier over: ‘Hoe je zou moeten leven/kijken/denken om te krijgen wat je wil’.
 
En wat zijn de dingen die ik probeer te ‘krijgen’? Verlichting, leven vanuit overgave en bovenal vertrouwen. Vertrouwen dat alles goed is. Dat ik het juiste doe. Dat ik in lijn leef met wat ik denk dat ‘De Waarheid’ is.
 
Ik heb de boeken waar ik zo van hou in de kast gezet. Een Cursus In Wonderen, Osho, Glaudemans… Uit mijn bed. Uit mijn handtas. Van mijn tafel af. Het voelt oncomfortabel leeg. Alsof ik iets wegduw wat ik als hulp en steun ervaar.
 
Ik ben klaar om te ontdekken hoe het voor me gaat zijn als ik niet lees. Ook kap ik met de voor mij altijd zo inspirerende audio’s, podcasts en Youtube-filmpjes over non dualiteit.
 
Ik heb het consumeren van die dingen altijd als een soort beloning ervaren. Het is dan ook alsof ik mijzelf mijn ultieme beloningen nu ga ontzeggen. Maar ik doe het juist omdat ik het mijzelf zo gun om eens wat anders te ervaren. Ik ben nieuwsgierig wat er gebeurt en wat het mij brengt. 
 
Wel heb ik uitgerekend dit weekend een ECIW-weekend met Gary Renard, maar ik ga er nu naartoe met een andere intentie. Niet om bevestigd te krijgen hoe goed ik in lijn met ‘de Cursus’ ben, maar om eens te zien hoe Gary zijn rol als leraar vervult.
 
Zodra ik merk dat de drang naar mijn favoriete boeken is opgelost, zal ik opnieuw vrij zijn om te kiezen. Niet vanuit honger, maar vanuit vervulling.
Misschien ook interessant voor je
Wat zocht ik? De baan die mij gelukkig kon maken. Vrijheid. Geld. Ik bewandelde een
Toen ik ervoor koos om in vrijheid te leven, in de betekenis dat ik mij
Sinds ik bij business coach Veronique Prins een programma volg, begin ik wat kritischer naar
Afgelopen weekend was ik twee dagen naar Soesterberg voor een weekend met de Amerikaanse ECIW-leraar
Vlak voordat ik mijn training gaf, ben ik nog heel even in het zonnetje gaan
Deze ga ik delen!

2 Replies to “Ik word mijn eigen goeroe”

 1. lieve Suus
  wat als boeken gewoon een bijdrage zijn op welke manier dan ook
  wat als lezen gewoon fijn is
  wat als lezen je eigen creatie in gang zet en stimuleert
  wat als iedereen telkens opnieuw kan lezen
  wat als iedereen kan kiezen zijn creatie in flow te brengen
  wat als er nooit genoeg boeken zijn

  wat als iedereen alles van jou wil lezen, telkens opnieuw
  wat als zo jouw boek geboren wordt

  1. Ik hou van boeken!! En ben het helemaal met je eens. En zoals ik alles van allerlei mensen lees, zijn er vast ook mensen die dat van mij willen. Toch wil ik testen hoe het voor mij is om niet de hele tijd maar alles over hetzelfde onderwerp te consumeren. Want ik ben er erg aan gehecht en zie daar dus een groeikans voor mijzelf. Op z’n minst een verrijkende ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *