De week van Suus in inzichten

De week van Suus in inzichten

Dit was een week vol nieuwe inzichten en inspiratie. Het is mij niet gelukt om ieder inzicht om te zetten naar een artikel. Al voelde ik wel die aandrang. Nu ga ik mijn belangrijkste inzichten delen in een weekoverzicht.

Maandag

Maandag gaf ik coaching aan iemand die nog haar scriptie aan het afschrijven is onder mijn begeleiding. We Skypen al maanden met elkaar. Ze stelde voor om samen uit eten te gaan als ze hem heeft ingeleverd. En dat vind ik leuk. Ik kijk ernaar uit haar in het echt te ontmoeten.

Hoe ik als coach omga is echt TOTAAL tegengesteld aan de coaching die ik ooit gehad heb in de reguliere GGZ bij Psyq voor m’n ‘ADD-behandeling’. Ik zat toen zelf helemaal vast met mijn afstudeerscriptie.

De coaching was afgelopen nog voordat ik mijn scriptie af had. Ik stelde voor mijn coach te laten weten als ik was afgestudeerd. Maar dat wilde ze niet. Het was niet de bedoeling dat ik haar ‘na de behandeling’ nog zou contacten.

Dinsdag

Dinsdag een leuk Skype-gesprek gehad met Evelyn Prins. Ze heeft mij wat meer verteld over hoe zij omgaat met het stellen van doelen, prioriteiten en plannen. Ze heeft een systeem wat goed voor haar werkt en ze was zo lief om dat met mij te delen.

Door het gesprek zag ik in dat het bij mij vooral ontbreekt aan een lange termijn planning. Wel heb ik een behoorlijk gefinetuned dagsysteem, gebaseerd op de pomodoro-techniek. Iedereen aan wie ik het geleerd heb, verzet bergen werk op een dag. Tijd om het zelf ook weer eens te gebruiken EN het systeem in een blog te delen (als je interesse hebt, laat het weten want dat motiveert mij om het uit te werken!).

Woensdag

Woensdag had ik mijn eerste dag VIP-coaching bij Andrea Roozendaal thuis. Wow, zij prikte echt dwars door mij heen. Ik kwam erachter dat ik toch iets van een rol op mij wilde nemen. Dat ik wilde voldoen aan het plaatje wat ik zelf van een ‘ideale coach’ heb. Ik ontdekte dat ik gewoon echt helemaal mijzelf mag zijn en dat dat al waardevol en goed genoeg is. Hierdoor begreep ik voor de eerste keer wat ‘moeiteloosheid’ echt betekende.

Moeiteloos is ECHT moeiteloos. Niet ‘dragelijk’. Niet ‘te doen’. Niet ‘niet onaangenaam’. Niet ‘best leuk’. Moeiteloosheid gaat vooral om ‘zijn’. En terwijl je bent wie je bent, kunnen er de mooiste dingen uit je komen die ECHT waardevol en onderscheidend zijn.

Na de coaching besloot ik wat stappen te zetten om weer even helemaal terug te komen bij mijn hart. Ik besloot mijzelf te verwennen en 's avonds ging ik naar de sauna. Het hielp! Ik kwam weer terug in mijn hoge energie.
Na de coaching besloot ik wat stappen te zetten om weer even helemaal terug te komen bij mijn hart. Ik besloot mijzelf te verwennen en ’s avonds ging ik naar de sauna. Het hielp! Ik kwam weer terug in mijn hoge energie.

 

Donderdag

Donderdag heb ik een verrijkende oefening gedaan gebaseerd op een oefening uit het boek: ‘Vraag en het wordt gegeven’. Ik ging voor mijzelf uiteenzetten wat ik zou doen met 1000 euro. Wat ik een dag later zou doen als ik 2000 kreeg. En een dag later 4000. Waarbij het bedrag dus met de dag verdubbelde en dan net zo lang tot ik dik in de miljoenen uitkwam.

Ik zag in dat ik geld een huis kan geven. Ook als er miljoenen binnen zouden komen. Ik zou twee fondsen oprichten. Eén fonds voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling om inzichten te verspreiden onder alle lagen van de bevolking en vooral ook onder mensen die ‘vast zitten’ in een onwenselijke situatie. Daarbij dacht ik nog eens extra aan gevangenen en daklozen.

Het tweede fonds zou een stimuleringsfonds zijn voor mensen met mooie dromen. Mensen die iets bij willen dragen aan de wereld en het lastig vinden om er helemaal voor te gaan. Via het fonds zou ik het mogelijk maken dat deze mensen door de besten gecoacht worden bij het realiseren van hun dromen.

Ik zag ook in dat ik met liefde veel geld wilde investeren maar dat ik het hele geregel erom heen zou willen uitbesteden. Zelf zou ik namelijk vooral in rust en vrijheid willen creëren.

Het ontdekken dat ik onbeperkte hoeveelheden geld goed zou weten te besteden zonder andere doelen na te streven of te stoppen met creëren, deed mij goed.  Voorheen dacht ik dat een grote gift of een grote prijs (oftewel ‘veel geld hebben’) mij lui zou maken waardoor ik niks zou bijdragen aan de wereld. Die twijfel is weg.  Energetisch schept dat ruimte om ‘te ontvangen’.

Vrijdag

Vrijdag was de dag waarop ik het plan had om een avontuur te beleven. Ik kwam op het idee om mij in te schrijven op een datingsite en een date met iemand te hebben. Wooow, die ervaring was echt verrijkend.

Ik had mijzelf op e-matching gezet met een naar waarheid ingevuld profiel. Van een date is het overigens niet gekomen (en ik heb mijzelf de dag erna gewist), maar ik deed me toch een partij inzichten op door het bekijken van de profielen.

Er was werkelijk niemand met wie ik op dit moment kon ‘relaten’. Mensen met een beetje een vergelijkbare kijk op het leven waren 50+ en dan nog leek het erop dat iedereen erop uit was om zich te settelen conform huisje-boompje-beestje principe.

Helemaal niks mis mee als je dat werkelijk verlangt, maar ik werd mij bewust van hoe afwijkend mijn ‘way of living’ inmiddels is ten opzichte van mijn generatiegenoten en de generaties daarvoor.

Het deed mij inzien dat als ik dan toch echt mijn leven op MIJN manier aan het inrichten ben dat ik er ook ECHT helemaal voor mag staan. In mij zat nog een stukje wat verlangde naar de goedkeuring van mensen waar ik misschien vroeger op een bepaalde manier tegenop keek.

Ik zag echter in dat de tijd dat andere mensen mij beoordelen en daarmee invloed op mij hebben definitief voorbij is. Mensen uit mijn verleden die ooit leiding over mij hebben gehad, hebben niks meer over mij te zeggen. Er zijn geen docenten meer die in de positie zitten mijn werk af te keuren. Familieleden die al mijn hele leven volwassen zijn en mij soms lijken te beoordelen op basis van hun visie op ‘hoe het leven hoort’, staan in feite helemaal los van mij.

Ik voelde echt een innerlijke drive om ‘de lead’ te nemen. Om ook echt gewoon vol overgave uit te dragen waar ik voor sta en wat ik geloof. Niet langer het meisje te zijn dat manoeuvreert tussen haar eigen ding doen en de kaders van ‘hoe het heurt’.  Het voelde als tijd om de rol van ‘degene die beoordeeld’ wordt, volledig los te laten en in een leidersrol te stappen.

Niet in de vorm van een stereotype leider, maar juist helemaal als mijzelf, waarbij het leiderschap vooral zit in het nemen van verantwoording voor de missie die ik diep vanbinnen voel. Ik WEET hoe je als mens in een zijnstoestand kan komen waarin de strijd met het leven voorbij is. Waarin je ziels-gestuurd leeft in plaats van ego-gestuurd. Waarin je je rijk en krachtig voelt in plaats van een slachtoffer, ongeacht je bezit of maatschappelijk succes.

De wereld kan echt gebruiken wat ik te door te geven heb. Ook de mensen voor wie ik mij soms in houd. Ik ben nu degene die duidelijk mag zijn en lijnen uit mag zetten voor mensen die stappen willen gaan zetten op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Bonus: in de nacht zat ik even te spelen met video’s. Ik had van Sjoukje de Haas een video gezien waarin ze zonder woorden sprak. Ik dacht: ‘leuk experiment, ga ik ook doen!’ Dus dat deed ik. Wat denk jij dat ik zonder woorden zeg?

Zaterdag

Zaterdag begon met het afscheid nemen van ‘bescheiden ik’. Ik zag in dat die eigenschap mij niet langer dient. Dit hing samen met de inzichten van de dag ervoor.

https://youtu.be/ZI4-axb8Ow8
Verder vielen er zaterdag opeens talloze kwartjes over ‘hoe je op een energetische wijze krijgt wat je wil’. Hier heb ik een uitgebreide blog over geschreven. Een van de belangrijkste inzichten die ik door het schrijven op deed was: ‘Er verandert niks zonder het maken van een ECHTE ECHTE keuze.’ En ik zag in dat ik wel van alles verlang maar dat ik nog maar weinig ECHTE keuzes gemaakt heb.

Zondag

Zondag viel er een ‘shitload’ aan inzichten samen. Ik zag in hoe ik mijn leven wil gaan inrichten op korte termijn, wat daar voor nodig is en DAT het mogelijk is als ik er werkelijk voor kies!

Daarover later meer.

Misschien ook interessant voor je
Hoe had ik mij ‘leven in vrijheid’ voorgesteld? Ik bepaal iedere dag hoe mijn dag
Het onderwerp vrijheid houdt mij de laatste tijd erg bezig. Wat betekent vrijheid nou echt
Heel leuk. Gisteren schreef ik over hoeveel vertrouwen ik had. Dat ik alles los ging
Nadat ik gisteren mijn blog had gepost voel ik mij weer helemaal de oude. Mijzelf
Vanavond ben ik 21.45 uur even op bed gaan liggen. Gaar. Ik heb mij op
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *