Wat als geld niet van werken komt

Wat als geld niet van werken komt

Wait what?! 😊 Nee, ik ben zelf niet per se verbaasd. Ik hoorde het al een paar jaar geleden van mijn coach Maartje Koper, die zoiets zei als: ‘God is je werkgever’, waarbij met God het universum bedoeld werd. Later hoorde ik ook al op een cd van Een Cursus In Wonderen leraar Koos Janson, zoiets als: ‘Vraag eerst om Koninkrijk Gods en alles zal je gegeven worden’. Weer God inderdaad, maar ook hier gaat het niet om ‘dogma God’, maar om ‘iets’ wat lastig uit te drukken is met taal. In ieder geval: ‘met alles zal je gegeven worden’, werd in het verhaal van Koos Janson ook geld en overvloed bedoeld.  

Ik sta altijd open voor nieuwe manieren van kijken, zelfs als ik dus even mijn associaties bij ‘God’ aan de kant moet zetten. Ondanks mijn openheid voor de nieuwe inzichten had ik een paar jaar later nog niet werkelijk die overvloed van geld in mijn leven op het niveau wat ik verlangde. Een week geleden na een investering in mijn nieuwe Amerikaanse coach Jim Fortin en na het lezen van het boek ‘Dollars flow to me easily’ van Richard Dotts, is bij mij dan eindelijk het kwartje echt gevallen qua wat er nou bedoeld werd….  

En als ik iets vat, kan ik weer een poging doen om het op de meest heldere manier over te brengen zonder verwarrende Goddelijke verwijzingen. Ga ervoor zitten: deze inhoud is je sleutel naar overvloed. 

Van binnen naar buiten 

Er is een cruciale ‘draai’ die je moet maken om jezelf zowel te verlossen van het lijden, spiritueel te ontwaken en overvloed aan te trekken: de HELE buitenwereld is een reactie op jouw binnenwereld.  

Nog een keer: de HELE buitenwereld is een reactie op jouw binnenwereld.  

Wil je iets veranderen aan de buitenwereld, dan kan dit alleen door eerst zelf vanbinnen te veranderen. Dit kan door een ander perspectief in te nemen, andere gedachten te denken, jezelf andere verhalen te vertellen, je overtuigingen te herzien en dit doe je allemaal om daarmee andere gevoelens in jezelf aan te wakkeren.  

Je gevoelens bepalen namelijk jouw vibratie, een ander woord daarvoor is je frequentie. Een frequentie mag je weer opvatten als een magneet. Een magneet waarmee je naar je toe trekt wat een gelijke frequentie heeft.  

In de buitenwereld zijn ALLE mogelijke frequenties aanwezig. In ieder mens zijn alle mogelijke frequenties aanwezig. Echter ben jij enkel in staat om vanuit de buitenwereld het gelijke aan jouw eigen persoonlijke frequentie te ontvangen.  

Als jij overal het negatieve van inziet, roddelt en klaagt dan zullen de mensen waarmee jij een connectie ervaart ongeveer dezelfde levenshouding laten zien naar jou toe. Echter kan het dat een heel positief persoon de positieve kanten van diezelfde mensen gespiegeld krijgt.   

Wanneer jij een overvloed aan geld verlangt, dan zul je dus vanbinnen op de frequentie van geld moeten komen zodat je geld als een magneet naar je toetrekt.   

Hoe kom je op de frequentie van een overvloed aan geld? 

De frequentie van geld is dezelfde frequentie als die van ontspanning en een gevoel van welbevinden. Je voelt je goed en ontspannen wanneer jij jezelf (en anderen) verhalen over je leven kunt vertellen die goed voelen. Wanneer je kan zeggen: ik voel me goed, ik hou me bezig met dingen die er voor mij toe doen, ik hou van mijn leven, ik haal vervulling uit mijn relaties etc.  

Alles wat een ander verhaal is dan een verhaal van welbevinden, brengt je op een andere frequentie dan de frequentie van geld. Wanneer je geld overvloedig wil toelaten in je leven dan werkt het dus niet wanneer je ervan overtuigt bent dat er allemaal dingen niet kloppen in je leven en hierover aan het klagen bent.  

Je zit dus niet consequent op de frequentie van een overvloed aan geld wanneer je mensen, dingen en loopbanen in je leven houdt die eigenlijk niet (meer) goed voelen. Denk aan de baan die je vol houdt omdat je bang bent geen geld meer te hebben als je hem loslaat. Wanneer je er wel van overtuigt bent dat die baan verschrikkelijk is, dan ben je elke dag gevoelens aan het ervaren van ‘lijden’, moeten ploeteren en benadeeld zijn. Het slechte nieuws is dat je dan dus een magneet wordt voor meer in je leven van deze aard.   

Het is van belang dat je steeds een voor jou juiste richting op beweegt zodat je op die richting kan focussen, jezelf en anderen hier positief over kunt vertellen en jij je goed voelt over je leven. Dit geeft jou een vibratie/frequentie waarmee je een magneet wordt voor meer positieve, wenselijke zaken.  

Hoe dan op de frequentie van geld komen als ik geen welbevinden ervaar? 

In de afgelopen jaren heb ik zoveel coaching gehad hierover en zoveel boeken gelezen dat ik je kan zeggen dat hier 10.000 technieken voor zijn. Straks ga ik de belangrijkste met je delen, maar ik wil je eerst zeggen wat maakt dat ik verwacht dat ik het vanaf nu beter ga doen als geldmagneet dan in de jaren ervoor. Ik zag in dat dit nodig is: 

Aanvaard 100% dat het geld wat je leven binnen stroomt een consequentie is van het welbevinden wat je vanbinnen voelt en dat het dus geen consequentie is van het werk wat je verricht. Wanneer je dit 100% aanvaardt zul je als logisch gevolg hiervan hoe jij je voelt op #1 zetten in het leven. Dit krijgt je prioriteit.  

Dit betekent in de praktijk dat je vooral heel veel moet laten in plaats van doen. Je kunt bijvoorbeeld niet langer zeggen: ‘Ik moet dit stomme werk doen om een inkomen te verwerven.’ Hierin zit namelijk niet de frequentie van welbevinden. Dit betekent dus ook dat wanneer jij je huidige werk niet leuk vindt dat je wat je doet moet herinterpreteren zodat je er een verhaal over kan vertellen dat werkelijk goed voor je voelt. Of dat je actief stappen gaat zetten naar een nieuwe werksituatie zodat je kan focussen op het nieuwe wat je aan het bewerkstelligen bent: iets wat geheid beter voelt dan te focussen op wat je allemaal niet leuk vindt aan de huidige situatie.

Het is dus de frequentie van welbevinden stellen boven alles en daarmee noodzakelijk te stoppen met te piepen over alles wat niet oké is in het leven. In plaats daarvan transformeer je ofwel de aspecten waar jij op focust, ofwel het verhaal wat jij erover vertelt of je zorgt dat je een richting uitgaat die je wel bevalt waarbij je dan je focust houdt op die stip aan de horizon.  

Voor het bewust sturen van je focus heb je dan weer allemaal ‘hulpmiddelen’ beschikbaar waarmee je meer controle krijgt over je brein. Mediteren is belangrijk voor een zo’n leeg mogelijke geest en je kunt bijvoorbeeld focussen op alles wat je waardeert in het leven. Zo heb ik mijn blik van waardering verruimd door uit te gaan van de vraag: Als morgen alleen nog aanwezig zou zijn wat ik vandaag gewaardeerd heb, wat zou er dan morgen nog in mijn leven zijn?

Hierdoor ben ik niet alleen de kersen op de taart in mijn leven gaan waarderen, maar ook de alledaagse dingen die ik morgen niet zou willen missen zoals mijn dekbed, tandenborstel en schoenen. Deze blik van waardering ligt qua frequentie erg in lijn met de frequentie van welbevinden, dus het is top om daar je aandacht bij te houden.  

Eerder zag ik nog niet in hoe erg die frequentie van welbevinden werkelijk topprioriteit is. Ik zag niet dat dit de bron van mijn geld was. Zo neem ik weleens klanten of opdrachten aan waar ik niet noodzakelijk megablij van word, maar waarmee ik een inkomen verdien. Nu kan ik zeggen: ‘Als ik iemand als klant accepteer waar ik eigenlijk geen energie van krijg dan KOST het mij geld in plaats van dat het mij geld oplevert’. Ik krijg namelijk de frequentie van mijn gedachten en gevoelens gespiegeld op mijn bankrekening. Als ik niet al te beste gedachten en gevoelens bij iemand heb, dan is wat ik terug krijg op mijn bankrekening ook niet al te best.  

Geld door werk versus geld door de frequentie van welbevinden 

Maar Suus, hoe kun je nou ontkennen dat geld van werk komt?!! Natuurlijk: wij hebben hier een systeem waar het leveren van een inspanning beloond wordt met geld. Echter kunnen we niet standaard van overvloedige beloningen spreken. Het is in veel gevallen een hoop inspanning in ruil voor een beetje geld. Eens?

De hoeveelheid van wat je kan verdienen zit hem dan ook voor veel mensen in de maximale hoeveelheid tijd en energie die je in werken kunt besteden. Eens? Er zijn wel alternatieven door assets te creëren, maar dit wordt momenteel maar door een relatief kleine groep in de samenleving gedaan.  

Dus de meeste mensen ervaren dat ze geld kunnen verdienen door te werken en dat hier een grens aan zit. Een grens bepaalt door de eigen tijd en energie. En een grens bepaalt door ‘de markt’ (minimumlonen, CAO, gemiddelde redelijke tarieven voor diensten).  

Wanneer je meer geld wil verdienen en je gaat ervan uit dat je daarvoor dan meer tijd en energie moet besteden aan werk dan werk je van buiten naar binnen. Je gaat iets doen om iets te krijgen, in plaats van dat je een frequentie wordt die iets wenselijks naar zich toetrekt.  

Als er bijvoorbeeld promotie kan worden gemaakt, is het logisch dat deze promotie gaat naar iemand met de juiste kwalificaties die een positieve instelling heeft en qua energie op een hogere frequentie zit dan andere partijen met de juiste kwalificaties. Personen die bijvoorbeeld op een lagere frequentie zitten omdat ze bijvoorbeeld steeds klagen over werk of vinden dat zij die promotie echt nodig hebben, zullen eerder worden overgeslagen.
 

De buitenwereld reageert op je binnenwereld. 

Met iedere binnenwereld kom je in aanmerking voor een minimumloon, een bijstandsuitkering of een andere vorm van noodhulp om in je absolute basisbehoeften te voorzien. Met een binnenwereld die met regelmaat oog heeft voor welbevinden valt er al wat meer te verdienen via werk. De mogelijkheden en bedragen lopen echter extreem op wanneer jij je binnenwereld naar een stabiele frequentie van welbevinden brengt. 

Als je meer geld wil, werkt het dus niet wanneer je zonder je frequentie te veranderen er een tweede en derde baan bijneemt en vervolgens vooral aan het klagen bent over hoe hard je moet werken om rond te komen. Daar ga je nooit rijk mee worden.

Het gaat niet echt om geld
Maar Suus ik HOEF helemaal niet rijk te worden! Geen probleem. Het gevoel van welbevinden zelf is namelijk waar het werkelijk om gaat. Het verwerven van veel geld is vaak het uithangbord van veel boeken en coachingsprogramma’s waar uiteindelijk het ‘magneetprincipe’ wordt verkocht. Dat is helemaal oké, want als mensen die wel veel geld willen uiteindelijk steeds doorvragen WAAROM ze dat geld willen, dan komen ze allemaal uiteindelijk uit bij het verlangen om een gevoel van welbevinden te ervaren. 

Bonus: liefde en gezondheid
Zelf voel ik mij vaak aangetrokken tot de bronnen die aangeven de deuren naar overvloed te openen. Ik heb alleen nog een kleine verrassing voor je: ook liefde en gezondheid zitten op dezelfde frequentie als ‘welbevinden’. Wanneer je hiernaar verlangt dan kun je dit ook aantrekken door je frequentie te transformeren. En dat kan je, want het mooie is dat je volledig onafhankelijk bent van de buitenwereld en je omstandigheden om jouw eigen frequentie te kunnen beïnvloeden.  

Hiermee heb je ook meteen de voornaamste boodschap van ‘Abraham Hicks’ in een notendop (iets waar ik honderden uren naar geluisterd heb). Maak van jezelf goed voelen je nummer 1 prioriteit en wees hier meedogenloos in. Alles zal je gegeven worden 😊  

Uit ervaring weet ik dus dat het mogelijk is om op vele manieren de boodschap uit dit artikel tot je te krijgen zonder dat je het werkelijk vat. Wat in mijn ogen niet erg helpt, is dat het vaak zo abstract wordt gebracht. Ik hoop dat dit artikel jou een voorsprong geeft in jouw route naar welbevinden op ieder gebied.  

Kun jij de boodschap: ‘Geld komt niet door werk’ op dit moment aanvaarden? 

Misschien ook interessant voor je
In de boeken die ik lees en de podcasts die ik luister over innerlijke transformatie
Doorlopend ben ik bezig met zelfontwikkeling en er is altijd wel een nieuw inzicht waarvan
Vandaag wil ik het met jullie hebben over een onderschatte factor voor succes. Succes in
Het leven gaat om steeds dichterbij jezelf te komen. Je kan dit ook je hogere
Hoe had ik mij ‘leven in vrijheid’ voorgesteld? Ik bepaal iedere dag hoe mijn dag
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *