Vertrouwen hebben met -1079,81 op mijn bankrekening

Vertrouwen hebben met -1079,81 op mijn bankrekening

Heel leuk. Gisteren schreef ik over hoeveel vertrouwen ik had. Dat ik alles los ging laten. Ging laten komen wat wil ontstaan. Toch is het makkelijker opgeschreven dan gedaan.

Op een bankrekening waar ik 999 rood op kan staan, sta ik 1.079,81 in de min. De rekeningen komen en ik weet gewoon niet hoe ik het voor elkaar ga krijgen om alles te betalen wat ik wil betalen.

Laten we maar even zeggen dat het een soort ultieme vertrouwenstest is. Ik mag erop vertrouwen dat het goed komt. Want het komt altijd goed. En zelfs al zou ik hier wel echt over in de stress schieten. Wat voor verschil zou dat maken?

Vertrouwen is de enige optie.

Het universum kan mij geen geld geven. Wat ik wel krijg, zijn ingevingen. Ik heb er al zo ontzettend veel gehad vandaag. Eigenlijk heel creatieve ideeën. Dit is wat er zoal in mij opgekomen is:

Idee 1. Zet je bankrekeningnummer op je website en zeg dat je open staat te ontvangen voor ieder die wil geven.

Dat doe je toch niet.

Er zijn wel allemaal verhalen van mensen die op die manier kregen waarom ze vroegen.

Wonderen bestaan. Dus, mijn rekeningnummer is:

NL66 INGB 0001 8554 12
t.a.v. S M Venings

Wat ik NU wil kunnen betalen is:

Wat Kosten
Lenzen 23,95
Kostgeld 150
Telefoon 5,99
Belastingdienst 9
Reiskosten 25
Verrassing voor iemand 62,50
Totaal 276,44

Wat ik totaal nog deze maand wil manifesteren is (minimaal): E836,31

Het is overigens niet mijn ultieme doel om te ontvangen. Ik wil geven en ik wil ontvangen. Maar dan zonder gedoe.

Idee 2. Misschien moet ik er meer een crowdfunding iets van maken.
Ik heb geen zin in potentiële klanten die zich als een consument gedragen. Ik zie consumenten als mensen die lang moeten nadenken voor ze beslissen. Mensen die 10.000 opties afwegen. Mensen die willen dat jij werkt om hen te overtuigen. Door hen voordat ze ‘ja’ zeggen al volledig te laten zien wat ze uiteindelijk krijgen als resultaat. Wat niet kan, tenzij je nog voordat ze ‘ja’ hebben gezegd al voor ze aan de slag gaat. En uiteindelijk laten ze alles afhangen van de prijs.

Ik zou het nou echt tof vinden om mensen te treffen die geven omdat ze zich daartoe geroepen voelen. Dat is wat bij crowdfunding ook gebeurt. Daarnaast zou ik het tof vinden als mensen die kunnen ontvangen zonder er een ding van te maken, bij mij aangeven wat ze verlangen. Dan kan ik daar weer uit vrije wil mee aan de slag. Ik zie het als een uitwisseling zonder ‘moeten’ ertussen.

Idee 3. Bied een wandelcoachingstocht aan in het Mastbos
Ik hou van wandelen. Heel erg. Waarom zou ik niet iemand mee uit wandelen nemen? Al wandelend bezig gaan met de vraagstukken van iemand. Lekker de tijd ervoor kunnen nemen. Tussentijds lunchen en wat schrijfoefeningen doen. Wedden dat iemand die eerst chaos in z’n hoofd heeft aan het einde van de wandeltocht helderheid heeft. Dat zou ik zo kunnen betekenen voor iemand. En ik zou het ontzettend leuk vinden.

Zin in een wandeltocht in het Mastbos (Breda)? Stuur me dan een appje 06 470 29 399.

Idee 4. Coaching tijdens een saunabezoek
Ik hou van naar de sauna gaan. Het is de ideale omgeving om helemaal te ontspannen en tot nieuwe inzichten te komen. Coaching tijdens een saunabezoek is te vergelijken met coaching tijdens een lange wandeling. Je hebt de tijd en je bent in een omgeving waarin je echt kunt ontspannen. Alleen is het naakt wat kwetsbaarder voor beide partijen. Maar als je met een oprecht mens bent, dan is dat irrelevant. Daarnaast kan je in de sauna meer momenten van tussentijdse diepe ontspanning in stilte hebben.

Zo kun je momenten met elkaar praten. Onafhankelijk van elkaar in stilte ideeën opdoen tijdens een saunagang en daarna praat je in een bubbelbad of in een mooie tuin weer verder met elkaar. Zo kan je volgens mij echt een doorbraak bereiken op een dag.

Ik weet niet of ik dit aan ga bieden. Wie interesse heeft mag het wel laten weten.

Idee 5. Een ‘Lieve Suus’ rubriek beginnen 😀
Ik hou echt altijd van die vragen van mensen die in tijdschriften staan. In de Psychologie Magazine staat zo’n rubriek. Voordat ik de gegeven antwoorden lees, denk ik altijd eerst uit wat ik zelf zou antwoorden. Inmiddels lees ik al jaren Psychologie Magazine en weet ik inmiddels te voorspellen welke antwoorden gegeven zullen worden. Ik vind het altijd jammer dat het zo beknopt is en dat ik er niks aan kan toevoegen. Ik wil mijn eigen vragenrubriek 😀

Stuur je vraag naar: s.venings@gmail.com en ik beantwoord je vraag in een rubriek die ik aan ga maken in deze blog.

Ik ben eigenlijk heel rijk
Ik werd wakker met een gevoel van: ‘Help, hoe ga ik het ooit redden?’ Dit zijn vervolgens wat van mijn gedachten die in mij opkwamen tijdens het douchen.

Tijdens het afwassen had ik nog meer ideeën. Ik ben een echt ideeënkanon 😀

Maakt mij dat dan niet eigenlijk hartstikke rijk? Hoeveel ingevingen heb jij op een dag? Als je vast zit in je denken, mag je bij mij aankloppen. Ik heb ideeën in overvloed.


* Reflectie: hoe is het om dit online te zetten?
Het voelt in alle opzichten gênant om dit te delen. En ik zou ook willen dat bepaalde mensen dit niet lezen omdat ik denk dat ze het niet zullen begrijpen.

Toch doe ik het. Want dit is wat ik wil. Ik wil mijn proces delen. Niet alleen dit kleine proces van ‘ik heb te weinig’ naar ‘ik ben rijk’. Maar juist ook het grotere proces. Het proces wat ik nu aan het doorlopen ben en waarvan ik nu nog geen idee heb waar het toe leidt. Misschien dat er in deze blog wel een elementje zit wat later voor een verschil gaat zorgen voor het grotere geheel. Misschien niet.

Ik wil in deze blogs in ieder geval delen wat er zoal in mij omgaat. En ik weet niet waarom, maar ik weet wel dat dit ‘de bedoeling’ is. Daar geef ik gehoor aan. Misschien is de enige functie van het delen van dit verhaal dat ik mijn comfort zone oprek. Dat ik iets durf te publiceren waar mensen iets van kunnen vinden. Misschien heb ik dat nodig om later dingen te kunnen delen die er echt toe doen. Ja, ik denk dat dat het is. Want stiekem heb ik echt heel veel te melden en ik ben aan het leren om ruimte in te nemen.

PS Die vragenrubriek zie ik 100% zitten. Doe eens gek als je dit leest en stuur een vraag naar s.venings@gmail.com of plaats hem hieronder in de comments.

Misschien ook interessant voor je
‘Vraag en het wordt gegeven’, zo werkt het met bestellingen doen bij het universum. Alleen
Dit filmpje draait om één boodschap: wat je over jezelf zegt, wordt realiteit. Door jezelf
Afgelopen weekend was ik twee dagen naar Soesterberg voor een weekend met de Amerikaanse ECIW-leraar
Vlak voordat ik mijn training gaf, ben ik nog heel even in het zonnetje gaan
Twee dagen geleden schreef ik dat ik een spirituele-content-detox ging houden. Geen spirituele boeken meer
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *