Verlichting en succes zijn totaal verschillend

Verlichting en succes zijn totaal verschillend

Het kan zo verwarrend zijn. Spirituele leraren kunnen je voorhouden dat je alles krijgt waar je ooit om gevraagd hebt zodra er vanbinnen iets geklikt is. Zodra je ‘wakker bent’. Zodra je doorziet dat jij je eigen leven creëert. Zodra je doorziet dat er niets is buiten jezelf. Zodra je doorziet dat er perfect betrouwbare universele wetten werkzaam zijn. Zodra je doorziet dat jij niet in z’n geheel de persoon bent die dit leven aan het leven is, maar dat er nog een heel stuk bewustzijn is wat verder reikt dan wat je zo met de gewone zintuigen kunt waarnemen. Noem het maar op.

Toch had ik op een gegeven moment doorzien. Was er rust in mijn hoofd. Was er innerlijke vrede. Was er verbinding met het hogere. Een duidelijk verstaanbare intuïtie. Creatiekracht die door mij heen stroomde die ik ook fysiek wist te vertalen naar teksten, bedrijfsideeën, producten, strategieën, onderzoeksvoorstellen: noem maar op.

Mijn zelfpraat was upliftend. Ik had mijzelf en anderen vergeven voor allerlei daden. Oud zeer geheeld. Losgelaten. Emoties gevoeld. Noem het maar op.

Toch zat de opbrengst vooral in een fijn basisgevoel van geluk, innerlijke vrede en een ontspannenheid. Uit dit alles kwam niet per definitie een succesvolle onderneming voort.

Wat is er nodig voor een succesvolle onderneming? In eerste instantie zeker dit: iemand die consistente actie neemt gericht op het dienen van een afgebakende doelgroep waarbij je hen helpt naar een specifiek resultaat waarnaar er verlangt wordt.

Je kan zoveel coachingsprogramma’s volgen als je wil en zo bewust worden als mogelijk, maar als je niet leert om iemand te worden die consistente acties neemt dan zit je je eigen succes met je business enorm in de weg.

De vraag die door te weinig mensen gesteld wordt is: hoe word ik een persoon die consistent actie neemt?

Je leert het niet in al het werk gerelateerd aan spiritualiteit. Super frustrerend want je ziet al die spiritueel leraren floreren en het lijkt alsof het komt vanwege hun spirituele staat van zijn. Zodra je merkt: ‘Ik draai gewoon geen omzet’ en er moet toch echt iets gebeuren dan zoek je je heil weer in de hoek van de business coaches en motiverende sprekers. Dan kom je de quotes tegen als:

– Gewoon doen
– Prioriteiten stellen
– Het belangrijkste eerst doen
– Jezelf committeren aan het resultaat
– Niet stoppen
– Beter plannen
– Wees een leider

Je kan je er even door op laten liften. Je ervaart wat resultaten. Dan lukt het je toch weer even niet om het op te brengen. Kortom: het is de consistentie die je er niet in krijgt.

Jij vervolgens gefrustreerd dat je na een piek weer in een dal bent gekomen, maar gelukkig ben je in staat je niet gek te laten maken door je emoties. Voor je het weet ben je weer bezig met je innerlijke werk om ‘je falen’ in het uitvoeren van de business adviezen te verwerken en neem je helemaal geen consistente actie meer.

Je zigzagt in je resultaten en in je prestaties. Je hopt van spiritueel ingestelde coaches naar business resultaat gerichte coaches. En het lijkt maar zo door te gaan. Je leert steeds meer. Weet steeds meer.

Alleen je bent niet consistent die afgebakende doelgroep aan het bedienen bij het krijgen van een specifiek resultaat wat zij wensen.

Dat is en zal toch echt nodig zijn voor succes met je onderneming.

Je komt er niet met de spirituele benadering van het probleem. Je komt er niet met de business benadering. Je komt er door vanbinnen te transformeren naar een persoon die het consistent nemen van actie in zijn of haar identiteit heeft verankerd.

Voor mij was dit het missende puzzelstukje wat ik van mijn mentor Jim Fortin kreeg aangereikt. Een Amerikaanse ex-hypnotherapeut met een achtergrond in NLP, sales psychologie en 25 jaar intensief werken met een echte sjamaan.

Ik heb eerder dit jaar zijn transformatie coachingsprogramma doorlopen en ben nu deel van zijn ‘inner circle’ en leer ook op zijn manier mensen coachen en helpen bij hun transformatie.

Ik kan eigenlijk iedere spiritueel ingestelde ondernemer het transformatie coachingsprogramma van Jim Fortin erg aanbevelen. Net als zijn podcast.

Voor ‘de nieuwe ondernemers’ die rond willen komen als coach/begeleider heb ik alles wat je in orde moet hebben voor een lopende onderneming geïntegreerd binnen ‘het nooit meer in loondienst’ programma. Niet alleen qua praktische kant, maar ook qua innerlijke kant. Zodat je van buiten en vanbinnen de transformatie naar het ondernemerschap maakt.

Misschien ook interessant voor je
Doorlopend ben ik bezig met zelfontwikkeling en er is altijd wel een nieuw inzicht waarvan
In de boeken die ik lees en de podcasts die ik luister over innerlijke transformatie
Vandaag wil ik het met jullie hebben over een onderschatte factor voor succes. Succes in
Vrijwel dagelijks kom ik tot meer helderheid over mijzelf. Vaak gaat het dan om het
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *