Jezelf uitspreken is superbelangrijk en gesprekken zijn waardevol

Vannacht vroeg ik mijzelf nog even af hoe zinvol gesprekken eigenlijk zijn en of het niet een en al ego-bevestiging zoeken en geven is. Deze gedachte deed afbreuk aan al het plezier wat ik uit menselijke interactie haal. Dus het voelde even heel stom allemaal. Maar een reactie op mijn Facebook-post bracht mij weer op andere gedachten.

 1 Jezelf uitspreken is super waardevol

Niet alles is de moeite waard om de stilte te doorbreken, maar als er iets uit moet dan wil er iets uit. Dan is het zoveel beter om te delen in plaats van jezelf in te houden. Juist als je wat je kwijt zou willen ‘stom’, ‘zeurderig’ of iets anders negatiefs vindt. Je hoeft niet alles alleen op te lossen en het kan zoooo enorm opluchten om je uit te spreken. Daarnaast is het ook vaak waardevol voor de relatie, want het geeft de ander de kans om met je te verbinden en compassie te tonen.

Zolang je niet verslaafd bent aan het ontvangen van compassie is uitspreken van alles wat op je hart ligt een supertool om te groeien, helderheid te krijgen en innerlijke rust te ervaren.

Daarnaast kan het een superoefening in vertrouwen zijn. Erop vertrouwen dat je niet afgewezen wordt wanneer je uitspreekt wat je werkelijk op je hart ligt. Als je dit vaak doet, neemt ook het vertrouwen in jezelf toe.

2 Gesprekken zijn super waardevol

Hoeveel wonderen gebeuren er wel niet in interactie? Mensen die tot realisatie komen. Mensen die helderheid krijgen over wat ze echt willen. Prachtige ideeën worden geboren. Co-creatie ontstaat. Spiegels worden voorgehouden.

Zelfs als je een compassie-verslaafde voor je hebt, dan heb je een leersituatie in handen. Want hoe ga je ermee om? Hoe bewaak je je energie.

In interactie liggen oneindige mogelijkheden voor persoonlijke groei, co-creatie en het delen van Liefde.

Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *