Suus in ontwikkeling

Suus in ontwikkeling

In een eerdere blog schreef ik al eens ‘vandaag ben ik niet meer de persoon die ik gisteren was’. Inmiddels heb ik een paar maanden fulltime in mijn eigen ontwikkeling zitten en nu voel ik behoefte aan een nieuwe ‘Over mij’ pagina.

Omdat ik geniet van mijn eigen groeiproces en omdat ik het ook heel leu

De ‘over mij’ juni-september 2016

Ik ben een krachtige creator en ik leef in vrijheid. In alles wat ik doe volg ik mijn diepste verlangens, hart en intuïtie.

portretfoto suus

Als ik blokkades tegenkom dan ga ik daarmee aan de slag net zolang tot ik er doorheen breek. Ik werk eigenlijk continu aan mijn gevoel van welbevinden en ben continu in ontwikkeling. Ik groei dag in dag uit en ik merk dat mijn frequentie hoger wordt en dat mijn gevoeligheid toeneemt.

Ik ben steeds beter in staat om signalen die mijn lichaam geeft te begrijpen en te duiden. Ik kan tegenwoordig VOELEN dat er een blokkade zit en ik weet precies welke stappen ik kan zetten om hem op te lossen. Ook ben ik helemaal geopend om ingevingen te ontvangen en deze op waarde te schatten. Hierdoor creëer ik heel veel in flow.

Voor mij voelt het alsof mijn leven pas net begonnen is. En dan heb ik het dus echt over MIJN leven. Een leven wat precies zo is vormgegeven zodat IK er optimaal in kan functioneren. Voordat ik begon met LEVEN was ik bezig met PROBEREN te voldoen. Er MOEST heel veel, dacht ik. Daarnaast had ik allemaal beperkende overtuigingen over wat er wel en niet mogelijk was en daarnaast ook nog eens allerlei angsten. Angst om mijzelf volledig te laten zien, bijvoorbeeld.

Als ik zeg dat ALLES mogelijk is, geloof jij het dan? Mijn meest recente persoonlijke grote revolutie begon met het luisteren van motiverende speeches van Les Brown.

Hierdoor kreeg ik vertrouwen. Naast de motiverende toespraken van Les Brown, las ik de boeken van Dr. Norman Vincent Peale waardoor ik in begon te zien dat niet mijn dromen verwezenlijken eigenlijk een vorm van zelf-sabotage was.

dr Norman Vincent Peale

Het volgende boek wat ik las, was van Napoleon Hill. Hierdoor werd het mij voor eens en altijd duidelijk dat succes afhankelijk is van een positieve instelling. Je kan negatief reageren op wat je onwenselijk ervaart en dan kom je in een neerwaartse spiraal of je kan vanuit een positieve houding dealen met wat het leven op je af stuurt. Ik besloot consequent voor het laatste te kiezen.

Napoleon Hill

Vervolgens kwam ik met Maartje Koper in aanraking. Zij leert mensen in te zien dat ze hun eigen werkelijkheid creëren en hoe ze vanuit dit inzicht hun eigen droomleven/-onderneming kunnen opbouwen en laten groeien. Daarnaast leert ze mensen zoals ik, die heel graag iets voor andere mensen willen beteken, dat je daar ook gerust (veel) GELD mee mag verdienen. Ik volg fanatiek al haar online programma’s en ik laat me enorm door haar inspireren.

Samen met Maartje Koper voor een VIP-sessie aan het strand
Samen met Maartje Koper voor een VIP-sessie aan het strand

Toen ik eenmaal met Maartje Koper verbonden was, kwam ik met ontzettend veel inspirerende ondernemers in aanraking waar ik ontzettend veel mee gemeen heb. Vele van hen zijn hooggevoelig, spiritueel geïnteresseerd, ze willen mensen helpen of op een andere manier een bijdrage leveren aan de wereld en ze hebben vaak het gevoel in geen enkel systeem te passen (school, baan in loondienst). Ze hebben vaak een hele reis achter de rug, een leven vol obstakels en moeilijkheden, voordat ze eindelijk zover zijn om in het licht te gaan staan. Ik ben een van die mensen.

Ik ben iemand die eigenlijk altijd wel bezig is met het vergroten van mijn zelfinzicht. Ondanks dat ik niet van hokjes hou, word ik toch altijd heel enthousiast als ik hokjes vind waar ik wel in pas. Ik ben gek op de persoonlijkheidsleer van Myers-Briggs en ik ben een duidelijke INFP.

INFP
INFP

INFP

INFP

infp poster2

Eerder in mijn leven was ik gediagnostiseerd met ADD (toen ik 27 was) en twee jaar later ontdekte ik zelf dat ik hoogbegaafd ben. Dat laatste gaf voor mij ook veel duidelijkheid.

Ik weet de bron niet meer..
Ik weet de bron niet meer..

Nog wat later kwam ik uit bij nog een hokje waar ik in pas. Namelijk het profiel van ‘de lichtwerker’. Hoe ik daarop uitkwam, ga ik hieronder beschrijven.

Weer geen bron
Weer geen bron

Toen ik was uitgekomen bij Maartje Koper en allemaal andere inspirerende mensen ontdekte, kwam ik ook in aanraking met mensen die zich op heel spiritueel vlak bezig hielden. Ik las eens een boekje van Mariëlle Duijndam en daarin stond  een verhaal dat ik heel apart vond. Het ging over verandering van de wereld naar de vierde dimensie wat eigenlijk neerkomt op een bewustzijnsverandering van alle mensen. Aan de ene kant dacht ik: ‘Wat een ongelofelijk bizar verhaal’. Aan de andere kant dacht ik: ‘Gelukkig, dan is er dus toch “meer” gaande dan waar we in het gewone dagelijks leven aandacht voor hebben. Wat dat dan precies is, wil ik ontdekken.’

Mijn eerst volgende stap was mij verdiepen in de Universele Wetten. Daarvoor gebruikte ik het boek van Willem Glaudemans (Boek van de universele wetten). Toen ik dat een beetje door had, begonnen allemaal andere boeken mij aan te spreken. Ook boeken die ik al in de kast had staan, maar eerder te abstract vond. Een boek dat perfect aansloot op waar ik inmiddels stond, was: ‘Verhoog je trillingsfrequentie’ van Penny Peirce. Dat boek is behoorlijk praktische gids over hoe je je eigen bewustzijn kunt laten groeien.

Een hoopje boeken naast mijn bed
Een hoopje boeken naast mijn bed

Ondertussen volgde ik een online programma bij Margaretha Schokker. Zij leert mensen hoe je optimaal gebruik kunt maken van je eigen intuïtie en hoe je daarnaast nog hulp in kan schakelen van je dreamteam van engelen en gidsen. Ik was voorheen niet zo zweverig ingesteld, maar mijn nieuwsgierigheid was enorm groot. Tijdens de training van Margaretha ontdekte ik nog een paar bijzondere dingen over mijzelf. Ik blijk ook nog helderwetend te zijn en via schrift heel makkelijk te kunnen fungeren als een soort doorgeefluik tussen het spirituele en het aardse.

Uitreiking certificaat voor DreamTeam Programma, met Margaretha.
Uitreiking certificaat voor DreamTeam Programma, met Margaretha.

Voor mij betekent het dat iets wat voor mij al normaal was een naampje gekregen heeft. Om nog beter te ontdekken wat ik ermee kan, doe ik nu een opleiding healing en reading voor coaches bij Margaretha.

Deze laatste persoonlijke revolutie heeft zich binnen een jaar voltrokken. De jaren daarvoor ben ik bezig geweest de weg vrij te maken naar deze revolutie. Ik heb in mijn leven enorm diep in de shit gezeten en daarnaast enorm veel persoonlijke transformaties doorgemaakt. Dit lijstje geeft een indicatie van veranderingen waar ik de afgelopen jaren doorheen ben gegaan:

Het loslaten van gevoelens van minderwaardigheid
Van verlegen naar zelfvertrouwen
Van stil op de achtergrond naar ruimte innemen
Van over mijn grenzen gaan naar mijn grenzen bewaken
Van genegeerd worden naar iemand waar mensen rekening mee houden
Van uitsteller eerste klas naar iemand die productief en effectief werkt
Van medicatie voor ADD (methylfenidaat) naar een medicijnvrij leven
Van rookverslaafd naar rookvrij
Van vluchtgedrag in drank, drugs, medicijnen, seks naar elke dag gevoelens van geluk, tevredenheid, blijdschap, dankbaarheid, enthousiasme ZONDER MIDDELEN
Van depressieve gevoelens naar een leven dat zorgeloos voelt
Van bang voor wat andere mensen van mij denken in mijn kracht en open voor iedereen en voor mijzelf durven te staan
Van bang voor anderen naar gevoelens van compassie voor iedereen
Van bang voor mensen met status/autoriteit naar in iedereen evenveel mens zien
Van een moeilijk leven naar een makkelijk leven
Van elke dag vechten naar elke dag genieten
Van weinig energie naar genoeg energie
Van overspannen naar vitaliteit
Van leven vanuit mijn hoofd naar leven vanuit mijn hart
Van algehele gevoelens van misère naar weten wat er aan de hand is en hoe ik het op kan lossen
Van bang om iets tekort te komen naar andere mensen het allerbeste gunnen
Van bang zijn voor het talent van anderen, waardering voor het talent van anderen
Van langdurig werkeloos naar mijn missieonderneming
Van altijd aanpassen en proberen te voldoen naar leven in vrijheid
Van denken in tekorten naar denken in overvloed

Deze persoonlijke groeiprocessen speelden zich af terwijl ik vijf verschillende studies deed waarvan ik de studies SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) en Nederlands afmaakte. Waarin ik tientallen functies vervulde, waarvan de belangrijkste waren: begeleider in de daklozenopvang en copywriter.

Nu weet je wat meer over mij en heb je meer context bij het lezen van mijn blogs. Deze zijn tenslotte beïnvloed door de mensen die op mijn pad zijn gekomen en de boeken die ik lees.

Mijn aanbod

Brief aan je ziel: helende one-of-a-kind brief aan jouw ziel. Een brief die aanzet tot transformatie.soul writing

 

Misschien ook interessant voor je
Tijdens live video op Facebook van mijn coach Maartje Koper had ze het over de
Vanavond ben ik 21.45 uur even op bed gaan liggen. Gaar. Ik heb mij op
Hou er rekening mee dat ik een dromer ben Probeer mijn dromen niet te verstoren
Vanochtend dacht ik na over hoe ik nou verder moet. Ik weet dat ik wil
Vlak voordat ik mijn training gaf, ben ik nog heel even in het zonnetje gaan
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *