Suus en de baan!

Suus en de baan!

Schreef ik nog niet zolang nog geleden een ‘ode aan recruiters’ omdat ik nergens was aangenomen toen ik werk zocht, nu ben ik blij met mijn nieuwe baan! Wat is er gebeurd??!

Ruim een half jaar geleden stopte ik met werk zoeken. Ik was klaar mijn tijd en energie te stoppen in solliciteren. Solliciteren op banen die ik eigenlijk niet wilde. Ik besloot weer te gaan ondernemen en iets te doen wat mij leuk leek.

Dit begon met het geven van scriptiebegeleiding, maar al gauw ontstond er een zoektocht naar wat ik nou echt echt echt het allerleukste vond om te doen. Want als alles mogelijk is, als ik mijn eigen leven inclusief werk creëer, dan mag het dus ook echt 100% zijn wat ik leuk vind.

Mijn kringetje waar ik het afgelopen half jaar in rondgedraaid heb, is iets bedenken, het even proberen, weer wat anders bedenken. Verschillende vormen van coaching kwamen voorbij en ik bedacht ook creatieve manieren om mijn schrijftalent in te zetten om voor anderen van betekenis te zijn.

Heel leuk allemaal, maar waar bleven de klanten? Inmiddels overzie ik maar al te goed hoe ik bezig ben geweest. Weinig focus. Steeds het idee hebben ‘dat dit het ook niet helemaal is’. Nog heel erg bezig met mijzelf. Leren over ondernemerschap. Mijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Door gebrek aan inkomsten namen mijn zorgen toe. Rekeningen die toch betaald moeten worden. Heel irritant om te weten dat je precies door je zorgen te maken geen verbetering van de situatie krijgt. Plan A was mindset- werk, de zorgen in mijn hoofd aanpakken en geïnspireerde acties nemen.

Toch bleef ik in kringetjes ronddraaien want ik had nog steeds niet duidelijk wat ik dan echt wilde. Dit veranderde echter een paar weken geleden, toen mijn ouders plots aankondigden te willen verhuizen zonder mij. Mijn eerste gedachte was: ‘Italië here I come’. Maar toen ik nog eens even kritisch keek, ontdekte ik drie dingen.

  1. Ik wil in vrijheid schrijven, precies op mijn manier.
  2. Ik wil mijzelf steeds weer de vrijheid en ruimte gunnen om op ontdekking te gaan. Mijn nieuwsgierigheid te volgen, mensen te ontmoeten, nieuwe dingen te leren, avonturen te beleven.
  3. Ik wil meer in het NU leven en ik wil de problemen die ik in het NU ondervind NU oplossen.

Geldzorgen brengen mij niet waar ik wil zijn. Het is niet alleen een kwestie van loslaten en een andere mindset. Het is ook een kwestie van keiharde verantwoordelijkheid nemen. Voor het leven wat ik wil creëren in de toekomst en mijn leven in het NU.

Twee weken geleden begon ik met het maken van een nieuw cv. Een sollicitatieplan en het bekijken van vacatures. Vorige week deed ik zes sollicitaties de deur uit. En eentje was raak!

Gisteren ben ik begonnen met een opleiding voor call agent van Cendris/PostNL. Als consumenten vragen hebben aan PostNL dan kunnen ze onder andere bellen en mailen en dan ben ik een van de mensen die deze belletjes en mailtjes afhandelt.

Suus: Aankomend expert op de afdeling pakketpost
Suus: Aankomend expert op de afdeling pakketpost

Het is lekker dicht bij huis, ik ga 24 uur werken, kan daarmee mijn vaste lasten betalen en verder neem ik gewoon lekker alle vrijheid en ruimte om mijn ding te doen. ZONDER de druk om er iets mee te moeten verdienen. Gewoon, alleen die dingen waartoe ik mij geïnspireerd voel en waar ik zin in heb.

Toen ik donderdag hoorde dat ik de baan had, begon er gelijk weer van alles te stromen. Ik kreeg superenergie. Van meerdere kanten dienden zich mogelijkheden aan. Er is iemand op mijn pad gekomen waar het mee klikte en die ik nu ga coachen. Ik heb de kans gekregen om mee te denken over de marketing en branding van die ‘ene plek’ waar ik een tijdje terug een avontuur beleefde. Ik ben aan het co-creëren geslagen met Maria Madelon en heb na een weekend Groningen bij Maria Madelon en Arnold Veeman ook een bak aan nieuwe inspiratie mee naar huis genomen.

Ik heb besloten om van het werk-ding een van mijn nieuwe avonturen te maken en de tijd die ik daarnaast heb optimaal te benutten.

Me happy!

PS Met mijn nieuwe blije energie heb ik ook weer helemaal zin om Brieven aan de ziel te schrijven! Ik geloof dat ik energetisch de deur een beetje dicht had gedaan, omdat ik met een stress-energie simpelweg niet optimaal in kan tunen. De last is weg, dus ik zet de deur weer open! Vorige week heb ik mijn aanbod al even aangescherpt, een mooie prijs ervoor bepaald en een leuk plaatje gemaakt in Canva.

soul writing

 

Misschien ook interessant voor je
Vanochtend dacht ik na over hoe ik nou verder moet. Ik weet dat ik wil
Mijn hoofd spoelde over van ideeën rondom het verwezenlijken van mijn Italiaanse droom. Hoe ga
Hoe vaak is het nu geweest dat ik een wereldbeeld creëerde op basis van de
Sinds ik bij business coach Veronique Prins een programma volg, begin ik wat kritischer naar
Afgelopen weekend was ik twee dagen naar Soesterberg voor een weekend met de Amerikaanse ECIW-leraar
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *