De sleutel voor persoonlijke groei

De sleutel voor persoonlijke groei

Het leven probeert je soms iets te vertellen door obstakels op je pad te werpen. Niet met als doel om jou in een zijnstoestand van zorgen te brengen, maar om jou te laten groeien. Het is vaak niet de bedoeling dat je gaat vechten maar juist dat je de kortste weg neemt naar bevrijding van dat wat jou zo kwelt.

Vaak volstaat een verandering van mindset gevolgd door acties in overeenstemming met die nieuwe mindset. Alles is precies zoals jij het ziet. Pas als jij de werkelijkheid anders gaat zien, wordt deze ook anders.

Je kunt daadwerkelijk jouw realiteit veranderen door met je mindset te gaan spelen. Te experimenteren met je denken en te testen in hoeverre je jouw ideale wereld kunt creëren. Dat is zoveel leuker dan in je hoofd keer op keer dezelfde zorgen te blijven herhalen. Daar krijg je alleen maar stress van (en dingen als hoofdpijn, rugpijn en zere schouders).

Nu ik weet hoe je je eigen mindset kunt beïnvloeden, zie ik al helemaal in hoe averechts het werkt om dezelfde zorgen te blijven herhalen. De wereld spiegelt als het ware jouw eigen gedachten. Dus denk je de hele tijd: ‘Ohjee, ik heb niet genoeg’. Dan krijg je situaties op je pad waarin je niet genoeg hebt. Denk je de hele tijd: ‘Er wordt zoveel van mij verwacht’. Dan krijg je nog veel meer situaties op je pad waarin dingen van je verwacht worden. Apart he, dat het zo werkt?

Het is daarom zo wenselijk om vooral veel mooie en positieve gedachtes te denken. Een van de grootste uitdagingen die we hebben is het wegwerken van blokkades die we op deze gunstige gedachtes hebben. Als ik daadwerkelijk geloof dat ik leef in overvloed, dan zou het leven mij overvloed laten zien. Het leven spiegelt tenslotte je daadwerkelijke overtuigingen. Maar als ik het niet geloof. Als ik werkelijk denk: ‘Ik moet ieder dubbeltje omdraaien’, dan blijft dat mijn realiteit.

Het werkelijke werk wat je dan te doen hebt, is het wegwerken van die overtuiging die je zo beperkt. Dit kan door te onderzoeken in hoeverre die overtuiging daadwerkelijk waar is. Dit kan door te onderzoeken van wie die overtuiging afkomstig is. Dit kan door te onderzoeken op welke manier die beperkende overtuiging ons gediend heeft. Zo kun je ontdekken dat de overtuiging die je hebt niet ALTIJD waar is. Dat het iets is wat je hebt overgenomen van je ouders. En dat het leven naar die overtuiging goed is geweest om bijvoorbeeld thuis ‘de goede vrede te bewaren’.

Je kunt vervolgens beslissen dat je niet meer vast wil blijven houden aan de overtuiging die je had. Je kan de overtuiging ombuigen naar een uitgangspunt wat je op dit moment wel dient, bijvoorbeeld: ‘Ik leef in overvloed’. Het is precies het tegenovergestelde van denken in tekorten. Misschien heb je de neiging om nu te denken: ‘Dat kan ik niet geloven’. Daar kan je misschien anders over gaan denken als je op een rijtje zet waar je allemaal meer dan genoeg van hebt in je leven. Kleding? Boeken? Eten? Vrienden? En wat is er allemaal wat anderen voor jou doen? Wat heb je nog meer in overvloed? Liefde? Enthousiasme? Nieuwsgierigheid? Mogelijk is het alleen qua geld wat krap. Er is echter meer overvloed in je leven dan tekort. En zodra je dat echt begint te GELOVEN en te ZIEN dan wordt dat simpelweg je nieuwe realiteit. In dit artikel ga ik dieper in op de losse stappen van het proces om je nieuwe overtuigingen eigen te maken.

Als we overvloed willen creëren in ons leven maar nog denken in tekorten heeft het eigenlijk geen zin om KEIHARD te gaan werken. Terwijl we wel die neiging hebben. We denken: We hebben te weinig. Dus er moet meer komen. Hoe komt er meer? Door meer te werken. Alleen als je die overtuigingen rondom ‘tekort komen’ in je hoofd blijft houden, dan zal er ook door extra hard werken nooit genoeg ontstaan. Het geld verdwijnt weer. Er komen weer nieuwe onverwachte rekeningen binnen. Want je denkt in te kort dus komt te kort keer op keep op je pad.

Ik wil niet zeggen dat het veranderen van je mindset genoeg is om bijvoorbeeld iets als overvloed te bereiken. Je ‘herprogrammeerd’ je brein in overeenstemming met je werkelijke verlangens. Vervolgens onderneem je vanuit die mindset actie op actie. Net zo lang tot wat eerst wenselijk was je realiteit is geworden.

Dit is hoe het spelletje werkt. Keer op keer op keer. Je bent er nooit klaar mee. Altijd kom je weer nieuwe beperkende overtuigingen in jezelf tegen die het realiseren van je werkelijke verlangens in de weg staan. Door je hier in ieder geval bewust van te zijn, kun je je grip op je eigen leven drastisch verhogen.

Als je dit negeert dan is het heel goed mogelijk dat je op een gegeven moment vast komt te zitten in het leven. Je situatie verandert maar niet. Keer op keer heb je maar dezelfde problemen. Als je dat anders wil dan zijn er boeken en mensen te over die je daarbij kunnen helpen.

Ik ben een van die mensen en ik richt mij specifiek voor mensen die een leven leven waarin ze nauwelijks iets met hun vele ideeën en grote dromen doen. Ik begeleid hen naar een leven met alle ruimte voor creatie en zelfontplooiing.

Sparren met Suus: ga met mij in gesprek tijdens een losse sessie over wat je nu bezig houdt. We onderzoeken je situatie op verschillende niveaus. We duiken snel de diepte in en aan het eind stuur ik je nog een document vol inspiratie (informatie, inzichten, gedachten, opdrachten, vragen om over na te denken, actiepunten etc.). Zo’n gesprek geeft je echt een boost in je proces waardoor je zoveel sneller transformeert dan dat je alleen alles uitzoekt, met inzichten experimenteert en leert.

Bevrijd jezelf! In tien weken naar een leven in vrijheid. Ik begeleid je intensief en leer je alles wat ik weet. Een pittig programma voor mensen die nu ECHT willen beginnen met leven. Het begint op 5 augustus. Laat me even weten of je hier meer informatie over wil. Je kan mailen naar: s.venings@gmail.com

Misschien ook interessant voor je
In de boeken die ik lees en de podcasts die ik luister over innerlijke transformatie
Vanochtend riep ik iets tegen mijn vriend. Dat ik zin had om weer eens naar
Dit filmpje draait om één boodschap: wat je over jezelf zegt, wordt realiteit. Door jezelf
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *