Over mijn leven

-> Dit was mijn leven toen ik nog actief bezig was met deze site. Inmiddels ziet mijn leven er in Tilburg anders uit..

In dit fotoverslag geef ik je een in kijkje in mijn dagelijks leven.

Wonen op het platteland

Zo heet Kloosterburen tijdens carnaval
Zo heet Kloosterburen tijdens carnaval

Ik woon in Kloosterburen dat is ver weg van bijna alles. Het is helemaal bovenin de provincie Groningen. Het is een piepklein dorp omgeven door een heel wijds laag landschap. ’s Nachts is het pikkedonker en het is niet normaal hoeveel sterren je ziet als je omhoog kijkt.

Wat ik regelmatig doe is naar het Wad gaan. Het Wad is een grote lage vlakte met een wijdsheid van een zee, maar dan een beetje drassig met wat laaggroei. Wat heel bijzonder is, is dat het er uitgestorven is. Dit betekent dat ik keer op keer het hele Wad voor mij alleen heb!

Voor mij is dit de ultieme setting om te experimenteren met allemaal ‘gekke dingen’ en dat zijn uiteraard dingen die mij uitdagen om te groeien. Ik ben gek op experimenteren met dingen die mij nieuwe ervaringen kunnen geven.

Wat ik zoal doe? Heel hard zingen of schreeuwen. Ik heb hier serieus alle blokkades om mij vrij te uiten achter mij gelaten. Laatst zag ik een filmpje op YouTube over een lachmeditatie. Ook daarmee ga ik dan ongegeneerd los aan het Wad.

Een van de meest gekke dingen die ik gedaan heb, is dat ik onderweg naar het Wad mijn fiets aan de kant zette, mijn panty uittrok om op mijn blote voeten door de klei te banjeren. Gewoon, omdat het kan!

ieeee op blote voeten door de klei banjeren en dat ook nog eens in m'n kerstjurk
ieeee op blote voeten door de klei banjeren en dat ook nog eens in m’n kerstjurk

Vaak ben ik met de fiets op pad of op skates. Soms dan neem ik tijd om even te zitten. Dan mediteer ik in het donker of ik spreek hardop mijn gevoelens, gedachten en wensen uit. Er is toch niemand die het hoort. Als ik weer thuis ben van zo’n uitstapje naar het Wad zit ik vol energie en inspiratie.

op skates
Yeaahh selfies maken en skaten..

Wonen met mijn huisgenoten

Ik woon in een oude school, het is gigantisch ruim. De eigenaren van de school zijn beeldend kunstenaar Maria Madelon van Velthoven en componist/chansonnier Arnold Veeman.

Samen met huisgenoot Maria Madelon bij een concert van Arnold in de Oosterpoort
Samen met huisgenoot Maria Madelon bij een concert van Arnold in de Oosterpoort

Mijn huisgenoten leven al jaren een vrij en autonoom leven, waarin alles draait om creatie. Ik leer veel van deze twee en ben dankbaar dat ik hier een tijdje mag verblijven.

Het is fijn dat zij net als ik helemaal hun eigen ritme volgen. Niks hoeft hier zoals dat hoort. Als ik wil, doe ik de afwas om vier uur ’s nachts. Als er eten is, maar ik zit in mijn flow dan hoef ik niet verplicht aan te schuiven en ik hoef ook niks uit te leggen.

Soms zijn we wel allemaal tegelijk present en genieten we met elkaar van heerlijk eten, diepgaande gesprekken of een stevige knuffel. Het is alsof hier alles kan en alles mag. Waarbij oordelen eerder aanzetten tot zelfonderzoek dan tot een verwijt richting een ander.

Veganistisch eten

Sinds ik in Kloosterburen woon, eet ik voornamelijk veganistisch. Daarvoor was ik nog niet eens vegetarisch. Sterker nog: ik zou eerder de bevroren snacks uit een snackbar kunnen duiden dan de verse groenten uit de ‘bio groentetas’.  Toch bevalt de omslag mij gigantisch goed. Eindelijk gezond eten!

Het hoogtepunt van de dag is voor mij de smoothie in de ochtend. Wat daar zoal in gaat? Avocado, citroen, amandel, cranberry, peer, banaan, gember, oranje wortel, mango, dadels.

Hier word ik toch zoooo blij van!
Hier word ik toch zoooo blij van!

Me-time

Mij ultiem opladen doe ik (al jarenlang) in bed met mijn opschrijfboek en leesvoer om mij heen. Soms met mijn mini-laptop erbij waarop ik dan ook weleens een film kijk. Naast mij een thee of kop koffie en wat te eten binnen handbereik.

Dit dus...
Dit dus…

Dansen

Ik woon in een voormalig klaslokaal en dat is eigenlijk een gigantische balzaal. Je zou er zo een bescheiden dansworkshop kunnen geven. Als ik lang achter de computer zit of moe ben en weer energie wil, zet ik muziek op en dans ik uitbundig in mijn kamer.

Ik hou erg van dansen en heb in mijn leven van veel soorten dans een beetje geleerd door allerlei verschillende workshops en cursussen. Dansen die ik gedaan heb zijn onder andere: ballet, Afrikaanse dans, salsa en paaldansen. Alles op hobby-matig niveau, puur voor de energie die ik ervan krijg.

Al dat soort invloeden zitten ook in mijn dansjes op mijn kamer. En soms oefen ik met een YouTube video een nieuw soort dans, zoals bijvoorbeeld buikdans of ik doe eens een aerobic-achtige workout.

Coachen en schrijven

Creëren en coachen, dat zijn de twee belangrijkste dingen die ik doe om mijn geld te verdienen. Ik werk online waardoor ik mensen uit heel het land kan bedienen vanuit mijn lokaal in Kloosterburen.

Voor ik slaap, schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben. Als ik wakker ben schrijf ik de ideeën en ingevingen op waarmee ik wakker ben geworden of die tot me gekomen zijn door in een soort halfslaap na te dommelen.

Dit zijn de boekjes waar ik dan het allerliefst in schrijf

Overdag werk ik soms heel bewust met mijn eigen effectief-werken-methode om veel dingen gedaan te krijgen voor mijn onderneming of om echt een blog of e-book af te ronden. Soms leef ik de hele dag in flow en schrijf ik vanuit de inspiratie die ik als vanzelf krijg.

Toekomst

Hoe lang blijft mijn leven zoals dat nu is? Ik heb werkelijk geen idee. Mijn context zou ieder moment compleet kunnen veranderen, maar mijn geluk blijft. Daar twijfel ik niet over.

Ik woon hier zolang het leuk is en in principe ben ik op doorreis naar een nu nog onbekende vervolgbestemming.

Ik ben op dit moment vrijgezel en dat betekent dat er vroeg of laat ook weer een relatie zal ontstaan.

Ik verdien nu mijn geld vanuit huis maar daar zou ook altijd verandering in kunnen komen.

Waar ik voorheen erg gefocust was op het bewerkstelligen van een ideaal leven in de toekomst leef ik nu in het moment. Ik merk dat ik er goed tegen kan om niet te weten hoe mijn leven er een paar maanden eruit zal zien.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het leven zich ontvouwt zoals het zich ontvouwen wil en dat ik alleen maar ‘present’ hoef te zijn om de aanwijzingen die het leven geeft op te volgen. Juist als ik niet in mijn hoofd zit, dient alles zich op wonderbaarlijke wijze aan.

Levenservaring

Als coach is het wellicht zinvol om ook iets te zeggen over mijn levenservaring. De weg naar mijn huidige staat van zijn was zeker niet saai.

Ik ben nieuwsgierig… Kom maar op