Ode aan recruiters

Ode aan recruiters

Beste recruiters,

Ik ben dankbaar. Dankbaar dat jullie het niet zagen zitten met mij. Dankbaar dat er andere kandidaten waren die beter in het door jullie gevraagde profiel pasten.

Zonder jullie was ik er niet in geslaagd te ontdekken wie ik echt ben en wat ik echt wil. Jullie dwongen me om heel diep van binnen te kijken en te achterhalen wat er was wat ik werkelijk wilde.

Dankzij jullie had ik geen keus. Mijn wil om waarde toe te voegen, mijn talenten te ontplooien van betekenis te zijn voor de wereld en de onmogelijkheid die ik ervaarde om mijn talenten met de wereld te delen door al die afwijzingen, zorgden ervoor dat ik de moed ontwikkelde om voor mijzelf te beginnen.

Dankzij jullie kon ik uiteindelijk niet anders. En nu. Nu ik aan het leven ben volledig in lijn met mijzelf, ben ik zo ONGELOFELIJK gelukkig.

Ik weet nu dat ik de stappen die ik gezet heb uiteindelijk toch had moeten zetten. Geen enkele baan had mij een leven volledig in lijn met mijzelf op kunnen leveren. Ik had mij altijd moeten aanpassen. Ik had altijd mijn best moeten doen.

Nu weet ik dat ik mijzelf kan zijn en dat werk eigenlijk moeiteloos behoort te gaan, wil het werk wat je doet JOU echt dienen.

Hoe had ik MET werk de stappen kunnen zetten die ik nu gezet heb? Dan had ik nauwelijks tijd gehad om mij te verdiepen in allerlei interessante boeken. Dan had ik het druk met presteren. Dan had ik een leventje opgebouwd met een hoop vaste lasten en vaste gewoontes zoals veel werkenden die hebben.

Hoe had ik dan in godsnaam vrij moeten breken? Had ik dan eerst overspannen moeten worden? En zo niet: hoe ontzettend veel beperkende overtuigingen had ik dan moeten overwinnen? Dan had ik nog meer zekerheden moeten laten gaan. Dan hadden nog meer mensen aan mijn verstand proberen te brengen dat het niet slim zou zijn om voor ‘onzeker ondernemerschap’ te kiezen.

Dankzij jullie was er niet echt een keuze. Dankzij jullie was het ondernemerschap voor mij de enige manier waarop ik geld kon verdienen door waarde toe te voegen. En ik ben zo ontzettend blij dat ik dit helemaal op mijn eigen manier mag doen. Dat ik mij vrij voel om in wat ik doe helemaal mijzelf te zijn. Dat ik mijzelf iedere dag precies kan geven wat ik nodig heb. Dat ik goed voor mijzelf zorgen met werken kan combineren. Dat ik steeds weer mijn inspiratie kan volgen en dat er zo weinig ‘moeten’ in mijn leven voorkomt. Dat ik zelf de mensen die ik bedien voor het uitzoeken heb. Dat ik zelf een netwerk om mij heen aan het opbouwen ben van mensen die ECHT bij mij passen.

Ja, ik ben echt heel erg dankbaar hoe het allemaal gelopen is. Van de buitenkant ziet het er misschien niet al te succesvol uit, maar vanbinnen ben ik klaar voor succes. En dat is de plek waar het daadwerkelijk begint. Het juiste soort succes. Het soort succes wat innerlijke vervulling geeft.

Ik ben werkelijk zielsgelukkig met het leven wat ik mag leven. Ik weet waar ik nu sta en ik weet niet exact waar het heen gaat, maar ik weet wel dat het vanaf hier alleen maar beter wordt.

Bedankt lieve recruiters en alle andere mensen waarmee ik genetwerkt heb, waaraan ik mijn kennis en kunde beschikbaar heb gesteld. Bedankt voor alle nee’s die ik van jullie heb mogen ontvangen. Bedankt voor alle uitblijvende reacties. Bedankt voor het doen van jullie werk: het kiezen van de mensen die echt echt echt bij jullie passen!

Ik heb jullie vervloekt. Ik heb mij gekwetst gevoeld. Heel klein en vol frustratie. Nu zie ik dat het niet aan jullie lag. Dat jullie je vak wel degelijk goed verstaan. Ik HOORDE geen deel te zijn van jullie organisatie. Jullie hadden de taak mij dit duidelijk te maken zodat ik uiteindelijk de kortste route naar een voor mij gelukkig, rijk en succesvol leven zou nemen!

Ik laat los wat ik bij iedere afwijzing gevoeld heb. Alles wat resteert als ik nu terugkijk naar de periode waarin ik mij ‘een werkzoekende’ noemde, is dankbaarheid.

Lieve recruiter, blijf vooral je werk doen zoals je dat doet. En volg je gevoel. Het is juist!

Misschien ook interessant voor je
Na het behalen van mijn master in december 2014 was ik werkloos. Ik was expert
Stel je zelf voor Vrij van hunkering voor erkenning Vrij van zoekend naar bevestiging Vrij
Hoe vaak is het nu geweest dat ik een wereldbeeld creëerde op basis van de
Sinds ik bij business coach Veronique Prins een programma volg, begin ik wat kritischer naar
Afgelopen weekend was ik twee dagen naar Soesterberg voor een weekend met de Amerikaanse ECIW-leraar
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *