Nooit meer in loondienst

Nooit meer in loondienst

Bouw in drie maanden stap voor stap een lopende online onderneming als coach/begeleider. Begeleid jouw klanten via een individueel traject naar resultaat. Kom rond van 12 uur werken per week. Richt jouw leven precies zo in als je wil zonder nog in loondienst te hoeven!

Het verkopen van individuele coachings- en begeleidingstrajecten als online ondernemer is de meest eenvoudige manier om supersnel rond te komen van een eigen business. Daarmee is het dus ook de snelste weg naar het realiseren van een leven waarin je je vrij voelt.

Dit betekent bijvoorbeeld nooit meer in loondienst hoeven, naar een werkweek van 12 uur gaan en werken vanaf iedere plek ter wereld waar je een internetverbinding hebt. Je voelt je levend en gestimuleerd. Je brengt jezelf tot ontplooiing, pakt de tijd die je over hebt om aan optimale zelfzorg te doen en daarmee voel jij jezelf beter dan ooit!

Transformeer je leven met het 'Nooit meer in loondienst'-programma

Met nieuwetijdse ondernemer bedoel ik dat je het type ondernemer wordt die handelt vanuit een intrinsiek verlangen om een impact te maken in de wereld door van betekenis te zijn voor anderen. Uit de manier waarop je met (potentiële) klanten omgaat en jouw trajecten verkoopt, spreekt transparantie en oprechtheid. Uit de manier waarop jij je grenzen afbakent en uit de tarieven die je vraagt, spreekt jouw zelfwaardering en ondernemerschap.

Jezelf open stellen voor een werkend ondernemerspad

Je talent, je potentie en goede bedoelingen zijn geen garantie voor een vervuld leven waarin je goed rondkomt van je bezigheden. Vaak lijkt het of het één of het ander.

De baan met aardige verdiensten waarvoor je hele stukken van jezelf, je autonomie en vrijheid opoffert. Of je hebt een hobby, project of misschien zelfs een onderneming om te doen waartoe jij je geroepen voelt maar je zit met doorlopende geldzorgen.

Je kunt precies krijgen wat je wil. Zeker wanneer je iets voor andere mensen wil betekenen. Het is dan relatief makkelijk om een goed inkomen te realiseren wanneer je individuele coach- of begeleidingstrajecten gaat verkopen.

Rekenvoorbeeld

Stel dat jouw traject een prijs heeft van 400 euro. Ieder traject kost jou 8 uur van je tijd. Dan zou je 3 trajecten moeten verkopen in een maand om rond te kunnen komen.

Per maand heb je dan 24 uur waarin je mensen echt helpt via jouw traject en je hebt daarnaast 24 uur de tijd om drie trajecten te verkopen.

Dat is behoorlijk veel tijd. Zeker wanneer je business goed is opgebouwd, dan kloppen potentiële klanten vaak als vanzelf bij je aan en hoef je alleen maar met die persoon uit te zoeken of jullie een match zijn.

Hoe meer ervaring je op doet, hoe beter je jouw traject maakt en hoe krachtiger jij je als ondernemer weet neer te zetten, hoe meer geld jij kan vragen voor je traject.

Zelf groeide ik als scriptiebegeleider uit met een traject van 560 euro voor 5 weken naar een traject van 975 euro voor 5 weken. Omdat ik een aantal slimme strategische keuzes had gemaakt hoefde ik weinig aan verkopen te doen. Hierdoor kon ik wel zes studenten helpen in een maand zonder meer dan 12 uur per week te werken.

Hoe ik mijzelf op een werkend ondernemerspad kreeg

Het zorgen voor een lopende onderneming waarmee je daadwerkelijk met het nodige gemak individuele trajecten verkoopt, vraagt zeker de nodige strategische keuzes vooraf en de nodige focus in de uitvoering voor in ieder geval die 12 uur per week.

In het eerste jaar had ik het kunstje überhaupt nog niet door en deed ik maar wat. Dat maakte dat ik na mijn eerste half jaar alweer een stom baantje moest nemen in loondienst om mijn verdiensten als ondernemer aan te vullen. Ik hield dit drie maanden vol en daarna koos ik ervoor nooit meer in loondienst te gaan.

Het is me daarna wel gelukt uit loondienst te blijven maar ik had wel regelmatig geldstruggles. Dit veranderde toen ik goede coaching kreeg en ik slimme strategische keuzes leerde maken voor het opzetten van een werkende onderneming. Door het spelletje door te krijgen, ging ik zelf ook steeds meer denken als een  ondernemer en voelde ik mij bijvoorbeeld niet meer ongemakkelijk bij het idee van verkopen.

Aanvankelijk had ik behoorlijk wat weerstand op het maken van strategische keuzes en het houden van focus. Dat was omdat ik nog niet begreep wat ik nu wel zie. De prijs die je betaalt voor iets doen wat werkt, is veel kleiner dan wat het je kost om het ‘in meer vrijheid’ naar  eigen inzicht te doen of te blijven zoeken zoeken naar ‘iets nog beters’ wat minder moeite kost. Eigenwijs zijn door geen ‘business logica’ toe te passen, levert een hoop struggle op qua rondkomen. Ook stel je het bouwen van iets uit wat op langere termijn nog veel meer vrijheid en financieel welbevinden geeft dan dat je aan het begin ervaart. 

Toen ik ik zelf het werkende ondernemerspad bewandelde door 12 uur per week gefocust te wijden aan het verkopen en geven van individuele coachings- en begeleidingstrajecten, voelde ik mij de rijkste mens op aarde. Alles liep als een trein!

Na zo lang dromen en zoeken via verschillende studies en banen, had ik eindelijk iets gevonden wat goed ging, wat ik leuk vond en vol wilde houden. Ik was onafhankelijk, vrij en verdiende mijn inkomen met iets wat ik zelf bedacht en gecreëerd had.

Jou op een werkend ondernemerspad zetten

Na 4,5 jaar aan ervaring met het verkopen van individuele coachings- en begeleidingstrajecten als scriptiebegeleider en 25.000 euro aan investeringen in coachingsprogramma’s, heb ik zelf het ultieme programma ontwikkeld. Een programma om iemand die de ambitie heeft een zelfstandig coach/begeleider te zijn zo snel mogelijk op een werkend ondernemerspad te zetten. Een pad van vrijheid en autonomie ervaren, rondkomen met 12 uur werken per week, impact maken, zelfontplooiing en oneindig veel ruimte voor groei.

Wanneer jij NU gevoelsmatig en dus feitelijk niet op een werkend pad zit voor jou en je wil mensen coachen of begeleiden dan is het Nooit meer in loondienst programma precies wat jij nodig hebt.

Wat ga je precies leren, doen en beleven als je mee doet?

Het is een programma van 12 weken waarin jij in praktische zin een online business opbouwt met alles erop en eraan wat noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk individuele coach- of begeleidingstrajecten kunt verkopen voor een goede prijs en deze vervolgens naar tevredenheid van jouw klanten kunt uitvoeren en afronden.

Een eerste traject verkopen tijdens dit programma is waar we op inzetten! (Tenzij jij zelf bewust kiest voor een ander tijdspad).

Daarnaast is dit een programma waarin jij als persoon de transformatie doormaakt naar iemand die een ondernemer is en zo dus echt de business die je opzet weet te runnen met alles wat erbij komt kijken.

Als je nu nog een beetje de kriebels krijgt van het idee een traject voor een paar honderd euro te verkopen, dan zal dit gedurende het programma volledig veranderen zodat jij jezelf volledig comfortabel voelt bij jouw tarief en het verkopen van je traject.

Inhoud van het programma (business-deel)

Je achterhaalt wat je van jouw geheel aan kunnen in een coachings-/begeleidingstraject kan stoppen waar mensen voor willen betalen.

Je bepaalt aan WIE jij exact jouw waarde gaat verkopen zodat je straks veel minder uren hoeft te werken dan de meeste ondernemers om aan klanten te komen.

Nu ga je jouw waarde in een traject gieten zodat jouw doelgroep het maximale resultaat behaalt door te werken met jou. Zo weet jij straks precies wat je te doen staat zodra je een klant hebt.  

Wat jij te bieden hebt, giet jij nu in een onweerstaanbaar aanbod wat makkelijk te verkopen is vanwege de strategische manier waarop het in elkaar zit. Je zult doorzien dat het hebben van een traject niet hetzelfde is als het hebben van een aanbod. 

Je verheldert hoe jij aan jouw eerste klant(en) gaat komen en zet dit om naar een concreet actieplan.

Je creëert jouw promotiemateriaal om mee naar buiten te treden en je integreert technieken waarmee je inspeelt op het brein van jouw doelgroep. Hierdoor is het straks makkelijker om mensen geïnteresseerd te krijgen in jouw aanbod.

Je treedt online naar buiten op een manier dat je doelgroep jouw kant op komt voor meer informatie over jouw aanbod en traject.   

Je maakt een manier eigen om structureel waarde te bieden aan jouw doelgroep zodat er steeds weer een nieuwe aanwas van potentiële klanten jouw kant op komt.

Je leert precies hoe je van geïnteresseerden in jouw traject klanten maakt en ook wat je doet als iemand die geïnteresseerd is eigenlijk niet bij jou past. Je leert ook precies hoe je een factuur opstelt.  

Het is helder voor je wat voor situaties je in de praktijk tegen kunt komen wanneer je met klanten werkt en hoe je op een klantvriendelijke manier jouw grenzen bewaakt.

Ook stel jij jouw algemene voorwaarden op. Daarnaast heb je geleerd hoe je van een tevreden klant een superpromotor maakt en hoe je een tevreden klant nog verder kan helpen, wat weer leidt tot een vervolgverkoop.

Je hebt een eenvoudige gratis of betaalde WordPress website gemaakt en ingesteld en strategisch ingevuld zodat je ook via jouw website aan klanten komt.  

Je leert om de administratieve kant van het ondernemerschap te managen qua urenregistratie, zakelijke inkomsten en uitgaven bijhouden ter voorbereiding van de belastingaangifte. Je krijgt een demonstratie van een btw aangifte. Je zult zien wat je makkelijk zelf kan.

Wat hier boven beschreven is, vormt het business-deel van het programma.

De weekmodule met  daarin een concrete business-opdracht download je op dinsdag. Met het uitvoeren van de opdrachten maak je jouw business praktisch in orde. 

Je gaat met de opdracht aan de slag en op donderdagavond is er om 20.00 uur een Zoom-call waarin we jouw voortgang met de opdracht bespreken. Ik denk met je mee en geef je input om de opdracht af te ronden. Zaterdag 23.59 lever jij uiterlijk je stand van zaken in. Zondag volgt hier een reactie op.

Zoals ik al eerder noemde, dit is ook een persoonlijk transformatieprogramma wat ervoor zorgt dat jij als mens een ondernemer wordt. Een deel van het ondernemerschap maak je eigen door met de opdrachten bezig te zijn, omdat het je zal helpen strategisch te leren  kijken en denken als een ondernemer.

Toch zijn er ook nog een aantal persoonlijke competenties die je enorm helpen bij het ondernemerschap en het managen van een leven met zoveel vrijheid.

Op de woensdagen krijg je daarom van mij een audio/tekst die je helpt bij het maken van een persoonlijke transformatieslag.

Op vrijdagavond is er om 20.00 uur een coachingcall waarin je al het persoonlijke waar je tegenaan loopt bespreekbaar mag maken.

Inhoud van het programma (persoonlijke transformatiedeel)

De Zoom-calls op donderdag- en vrijdagavond zijn in kleine groepen (maximaal 8) zodat we echt interactie hebben met elkaar en de deelnemers ook van elkaars vragen kunnen leren. Alle Zoom-calls worden opgenomen zodat je deze nog kan terugkijken/-luisteren als je er niet bij kan zijn.

Het programma start op dinsdag 8 september met de eerste module en loopt tot en met 7 december 2020. De eerste Zoom-call is op donderdag 10 september om 20.00 uur. In deze periode is er een nog in te plannen vrije week.

Hoe zou jouw leven eruit zien wanneer je jouw geld kan verdienen met het verkopen en uitvoeren van individuele coachings- of begeleidingstrajecten? Is het voor jou weggelegd op basis van waar je nu staat?

Laat mij je helpen hier inzicht in te verwerven.

Investering in jouw nieuwe leven vol vrijheid

De waarde van dit programma is onbetaalbaar als je het mij vraagt. Het levert je namelijk een nieuw leven op met ontzettend veel vrijheid en alle ruimte om je dagelijks leven precies zo in te richten zoals dat het beste voor je werkt. 

Daarnaast zorgt het voor je nieuwe bron van inkomsten waarmee je maand in maand uit jouw geld kunt verdienen. Het biedt je de mogelijkheid om op korte termijn naar 1200 euro winst per maand te gaan en van daaruit kan je groeien naar het dubbele of meer – zonder meer uren te maken!

De investering die ik vraag voor dit programma is vergeleken met de opbrengsten relatief laag. Deze is namelijk 1997 euro. Tenminste, dat is zo wanneer ik feedback heb verzameld van mensen die het programma doorlopen hebben.

Wanneer je dit leest en je staat aan het begin van een eigen onderneming als coach/begeleider, dan heb je mij PRECIES op het juiste moment gevonden!!

Er is namelijk iets speciaals aan de hand. Ik geef dit programma voor de allereerste keer. De mensen die er nu voor kiezen dit programma te doen, zijn de eerste deelnemers. Dit vraagt dus iets meer vertrouwen in mij. Daarom geldt er nu een zogenaamde ‘pioniersprijs’.

Deelname vraagt deze eerste ronde een investering van slechts 2×462,81 euro exclusief btw!!

 >> Voor dus iets meer dan 900 euro heb jij jouw sleutel naar maandelijks 1200 euro of meer verdienen met jouw online onderneming en daarmee heb je jouw sleutel naar vrijheid in handen! 

Als je kijkt naar wat je erin stopt qua investering en wat reëel is om eruit te halen: kost dit programma je dan geld of levert het je geld op? Plus wat kost het je per maand dat het langer duurt om een inkomen uit je onderneming te halen omdat je het zelf nog even gaat uitzoeken?

De pioniersgroep is een extra kleine groep, er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Ben jij er een van?

PS Er zijn ook drie VIP plekken met volledige 1-1 begeleiding. Informatie op aanvraag.

Garantie

Na dit programma ben je er 100% van overtuigd dat jij rond kunt komen van jouw eigen business zonder ooit nog in loondienst te hoeven en anders krijg jij je geld terug. Het is de transformatie die je sowieso maakt wanneer je dit programma doorloopt.

Uiteraard is het wel nodig dat je actief participeert anders kan er ook niks veranderen ten opzichte van nu. Dit betekent dat je om aanspraak te maken op deze garantie gedurende het programma minstens tien van de twaalf weekopdrachten uitvoert waarmee je in praktische zin jouw onderneming tot realiteit maakt. Daarnaast ben je bij acht van de twaalf Zoom-calls op donderdag waar je gebruik maakt van mijn begeleiding. Tot slot doe je minimaal acht van de twaalf keer een beroep op de persoonlijke coaching tijdens de Zoom-call op vrijdag.

Je geld retour vragen, kan door tussen 23 en 30 november een mailtje te sturen naar suus@suusvenings.nl

Tevredenheidspolicy

Wanneer jij tijdens het programma merkt dat je ontevreden bent over de kwaliteit, inhoud of over hoe het programma procesmatig verloopt, zal ik uiteraard met je in gesprek gaan om na te gaan wat ik kan doen om jouw tevredenheid te herstellen. Daarnaast krijg je als bedankje voor jouw moed om aan de bel te trekken altijd een cadeaubon (boeken of bloemen).

Extra toevoegingen

Feedback op jouw aanbodtekst t.w.v. €95,00

Ik neem jouw volledige aanbodtekst door en voorzie deze van feedback. Hierdoor kun jij jouw tekst optimaliseren voor meer resultaat en deze met nog meer vertrouwen de wereld inzetten.

Feedback op een onderdeel van jouw promotiemateriaal €95,00

Laat dat wat je de wereld in wil sturen (zoals een mail, poster, advertentie) door mij voorzien van feedback. Ook daarmee kun je jouw boodschap optimaliseren en met vertrouwen de wereld insturen.

Training ‘effectief werken’ t.w.v. €75,00

In deze persoonlijke effectiviteitstraining leer je hoe je als ondernemer zorgt dat je alles wat moet met 12 uur werken per week voor elkaar krijgt.

Beloningen t.w.v. €150,00

Gedurende het traject is het mogelijk om beloningen te verdienen met jouw actieve deelname. Denk aan boeken, planners, journals.

Module 0 t.w.v. €75,00

Bij inschrijving direct toegang tot een module 0 ter voorbereiding op jouw traject

Sales training met via Skype t.w.v. €195,00

Om een snelle beslissing te belonen, krijgen mensen die zich uiterlijk maandag 7 september inschrijven een individuele sales training.

Wat kost het je als je het realiseren van jouw leven in vrijheid nog langer uitstelt?

Maak NU een afspraak met me om te kijken of dit het moment voor je is om jouw leven een nieuwe wending te geven via dit programma!

Waarom jij nu je geld kunt verdienen met jouw eigen (online) onderneming als coach/begeleider

Er zijn ALTIJD mensen waarop jij minstens een stap voor loopt waardoor er dus altijd mensen zijn die jij ergens mee kan helpen.

Met de juiste focus en een juist opgezet aanbod ontdoe je jezelf van concurrentie, waardoor het niet erg is dat er al duizenden zelfstandige coaches en begeleiders zijn.

Daarnaast: er zijn veel coaches omdat er een ontzettend grote behoefte aan is.

Wat mensen het liefst willen is de individuele inzet/aandacht van een coach of begeleider waardoor persoonlijke coaching en begeleiding veel makkelijker en sneller verkoopt voor een goede prijs dan veel andere diensten.

Per week dat je bezig bent met je onderneming wordt het aantrekken van nieuwe klanten makkelijker omdat je groeit in ervaring, klantkennis, vindbaarheid, zichtbaarheid, bekendheid en zelfvertrouwen.

Wanneer je een klant eenmaal naar tevredenheid geholpen heeft is de kans dat deze nog iets van je koopt 70% en hier speel je natuurlijk op in.

Wanneer je een klant hebt dan is het reëel om van daaruit nieuwe klanten aan te trekken met behulp van reviews, mond-tot-mond reclame en directe doorverwijzingen.

De Belastingdienst biedt zoveel vrijstellingen voor ondernemers dat het in ieder geval in mijn situatie mogelijk is om meer dan 2000 euro per maand winst te maken zonder inkomstenbelasting te hoeven betalen. (Mijn situatie is: 1225 uren kunnen registreren in een kalenderjaar – leren en research telt ook mee, geen andere inkomsten dan van onderneming, geen belastingpartner).

Omdat jij als ondernemer je leven zo optimaal kan afstemmen op je energiebehoeften, merk je dat chronische stress uit je leven verdwijnt, je beter slaapt, je beter eet, meer ontspant, meer tijd in je gezondheid en mentale welbevinden kunt stoppen waardoor je gezondheid steeds beter wordt. De kans om langdurig uit te vallen wegens ziekte/overspannenheid is hierdoor veel kleiner dan bij werken in loondienst. Wanneer je een paar dagen ziek bent, kun je makkelijk die paar afspraken die je met klanten hebt verzetten waardoor je geen inkomen misloopt.

Een ‘coachdiploma’ is geen vereiste om een ander persoon te kunnen helpen. Er is altijd een niveau van ‘mensen helpen’ waar jij nu mee kunt beginnen op basis van je eigen ervaringen, talenten en alles wat je tot nu toe al wel geleerd hebt in je leven en loopbaan.

Je hebt geen spaarpot nodig om te kunnen starten en klanten te krijgen. Alles wat je nodig hebt is een computer en  internetverbinding. 

Net als ik zijn veel andere topcoaches ooit gediagnosticeerd met ADD of ADHD en ook komt hoogbegaafdheid veel voor zonder dat men dit beseft: de bijbehorende kenmerken hiervan blijken eerder bevorderende factoren te zijn voor succes als ondernemer dan belemmerende factoren. Sterker nog: met ondernemerschap kun je jezelf precies de juiste context bieden om je potentieel eruit te krijgen terwijl dit juist vaak niet lukt in de context van loondienst.

Voor wie is dit niet?

Voor wie is dit wel?

Final pitch: waarom zou je voor dit programma moeten gaan en niet voor iets anders?

Eigenlijk moet je vooral voor dit programma gaan wanneer je mij vertrouwt, mij een aangenaam persoon vindt en je het gevoel hebt dat dit precies het moment voor jou is om de omslag te maken naar een leven in vrijheid. Echter wanneer je nog twijfels hebt, dan zit het brein zo in elkaar dat deze ook overtuigd wil worden met nog een aantal logische argumenten. Daarom heb ik simpelweg op een rijtje gezet wat dit programma nou zo anders maakt dan al het andere wat ook op de markt te krijgen is op dit gebied.

Ik heb met name andere keuzes gemaakt omdat ik ervan uit ben gegaan wat iemand met een ADD-, ADHD- of hoogbegaafd(achtig) brein nou het beste zou kunnen gebruiken om zo snel mogelijk tot het resultaat te komen van ‘nooit meer in loondienst’ hoeven. Als je je herkent in beschrijvingen van ADD/ADHD/hoogbegaafdheid en nu het verlangen hebt om dat resultaat te realiseren dan zit je eigenlijk al goed. Maar toch… Ik weet ook dat het in je aard ligt de opties open te houden en dat je vaak veel informatie verlangt voordat je een knoop doorhakt. Dus daar gaat hij dan. De vergelijking van mijn aanbod met die van de vele andere aanbieders. 

De meer zichtbare succesvolle ondernemers (met vele volgers, grote aanwezigheid op social media, veel (video)reviews en een gelikte website) hebben alles zo ingesteld dat ze zo min mogelijk van hun persoonlijke tijd en energie in een programma hoeven te stoppen. Door hun bekendheid en zichtbaarheid kunnen ze hoge prijzen vragen en hier weinig persoonlijke aandacht voor terug geven. Het meeste is zelfstudie en er wordt niet eens opgemerkt als je niets doet.

Dit neemt niet weg dat deelnemers aan die programma’s fantastische resultaten behalen, maar ik weet dat het voor ‘mijn soort mensen’ lastig is om helemaal op eigen houtje een programma te doorlopen en dat ze eerder van de radar verdwijnen als ze vastlopen dan dat ze aan de bel trekken voor hulp. Daarom ben je beter af met mijn kleinschalige opzet met veel persoonlijke aandacht, ritme en structuur. Juist vanwege mijn relatieve onbekendheid in de markt is de prijs die ik daarvoor vraag ook nog eens relatief laag.

De meer zichtbare succesvolle ondernemers maken hun ‘zelfstudies’ aantrekkelijk met heel veel extra (zelfstudie) bonusprogramma’s waardoor ‘mijn soort mensen’ zich wel snel heel erg verleid voelen om dan zo’n programma te kopen maar zich in de praktijk overweldigd voelen door de hoeveelheid informatie waar ze iets mee moeten. Hierdoor heeft iemand vaak toegang tot alle kennis zonder dat er iets van de grond komt.

Qua bonussen heb ik het daarom juist gericht op extra ondersteuning om simpelweg de doelen van het hoofdprogramma te behalen. Wat ‘leuk is’ maar niet nodig, heb ik gewoon niet aan het programma en in de bonussen toegevoegd. Zo kan jij gefocust blijven op de kern.

Het enige wat breed toegankelijk is bij de meer zichtbare succesvolle ondernemers (dan heb ik het over investeringen van tussen de 1500 en 3000 euro/dollar) zijn groepsprogramma’s en memberships waarbij je met tientallen tot honderden andere mensen in een groep zit. Deze zitten over het algemeen bij elkaar in een Facebook-groep omdat dit heel praktisch is.

Voor ‘mijn soort mensen’ geeft dat veel overprikkeling en een vorm van sociale druk. Je hebt te maken met een doorlopende stroom van berichten van anderen en iedereen lijkt elkaar te supporten. Het gevolg is dat je of volledig meegaat in het sociale, overal op reageert, bijdraagt aan de groep maar je eigen doelen uit het oog verliest. Of je verdwijnt op de achtergrond vanwege overweldiging waardoor de drempel steeds hoger wordt om nog wel te participeren in de groep en je een gevoel van verbinding mist.

Ik heb gekozen voor een groep van maximaal 8 mensen en er zijn geen sociale verwachtingen. Ik ben de persoon om te benaderen binnen dit programma bij vraagstukken en ik zie het als mijn werk om ieder groepslid te supporten. Er is wel een Facebook-groep omdat het voor mij een handige en snelle manier is om documenten te delen, iets aan de groep te vragen of door te geven. De verdere interactie in de Facebook-groep hou ik zeer afgebakend, overzichtelijk en vrijblijvend.

De meeste business coaches beperken zich in hun programma’s alleen tot de onderdelen waarmee ze zelf affiniteit hebben waardoor je alsnog extern op zoek moet naar hoe je teksten schrijft, een website maakt en een administratie doet. Wat ‘mijn soort mensen’ dan kan gebeuren is dat ze ofwel een aantal cruciale basisdingen nooit in orde maken omdat ze deze net als hun eigen coach niet aantrekkelijk vinden om mee bezig te zijn. Ze gaan dan eigenlijk al specialiseren/toespitsen op een interessant aspect van het ondernemerschap zonder dat de gehele basis staat.

Het kan ook gebeuren dat ze juist overweldigd raken en focus verliezen omdat er nog zoveel moet naast alles waar ze nu al in een bepaald programma mee bezig zijn. Ik heb juist besloten om het geheel aan te bieden van wat nodig is om een onderneming op te zetten en te runnen zodat je simpelweg met het benutten van dit programma uit loondienst kan (blijven) en niet nog allemaal extra’s moet uitzoeken en regelen. Hierdoor kun je dit programma jouw focus geven en je weet dat alles wat nodig is aan bod komt.

Veel business coaches richten zich in hun betaalbare programma’s op kennisoverdracht en er zal nooit naar gekeken worden wat jij met die kennis doet. ‘Mijn mensen’ houden ontzettend van leren maar kunnen een enorme drempel ervaren bij het nemen van actie. Dan komen er soms allerlei ‘moeilijke dingen’ opzetten zoals angst, weerstand, uitstelgedrag, vermijden.

Daarom heb ik met de opzet van het programma er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de cruciale acties daadwerkelijk genomen worden. Onder andere door de stapjes zo duidelijk, klein en overzichtelijk te presenteren dat de drempel om aan de slag te gaan minimaal is. Dat is nog niet alles: ik monitor actief de voortgang, geef deadlines en motiveer met beloningen. Ook is de groep klein genoeg om op te merken dat iemand stil valt. Uiteraard speel ik hier dan op in.

Veel (business) coaches laten het initiatief om vragen te stellen volledig over aan hun klanten. Als er niets gevraagd wordt, wordt er ook niet geleverd tijdens coachingscalls. Ik heb gemerkt hoe lastig het is om waar je tegenaan loopt om te zetten naar een goede vraag en dat het spannend kan zijn om dan toch het initiatief te nemen en het woord te pakken.

Daarom neem ik voor de praktische ondersteuning zelf het initiatief door iedereen te vragen hoe het gaat en zelf op te sporen waar ik bij kan ondersteunen. Voor de coachingscalls heb ik een hulptool ontwikkeld om tot jouw coachingsvraag te komen en geef ik de mogelijkheid om die vraag vooraf per mail te sturen zodat je niet zoveel spanning ervaart om tijdens een coachcall je hele verhaal te doen. Hierdoor hoef je bij mij niet zo’n gigantische drempel over om ondersteuning te ontvangen.

De top business coaches waar ik mee werk zijn ingesteld om je zo snel mogelijk op te laten schalen, dit betekent dat je zo snel mogelijk mensen in dienst neemt/inhuurt om alle taken aan uit te besteden zodat jij de visionair van je bedrijf kunt zijn. Dit betekent dat je snel grotere verantwoordelijkheden hebt en meer investeringen maakt om je bereik te vergroten. Daarnaast zijn er ‘strakke systemen’ nodig, waardoor bedrijven bijna als machines worden. Dit vraagt een hoop planning en organisatie.

Mijn soort mensen kunnen dat intellectueel prima aan maar in praktische zin in eerste instantie nog niet. Voor mijn mensen is het belangrijk om op een niveau te komen waarop ze consistent van zichzelf op aan kunnen. Het zijn kampioenen in zigzaggen: ergens helemaal voor gaan, het dan niet blijvend volhouden met diezelfde intensiteit waardoor ze stilvallen, zich daar ook weer vaak rot over voelen en na een tijdje weer met goede moed de draad oppakken om later weer te vervallen.

Daarom leidt mijn programma naar een situatie die goed te managen is ook al ben je niet de meest strak georganiseerde en consistente persoon. Je werkt met mijn programma naar een nieuwe situatie waarin je rond komt, veel vrije tijd hebt, de basisaspecten van het ondernemerschap eigen maakt en een consistente stroom aan klanten genereert.

Als je dat niveau beheerst en je wil naar een volgend niveau dan is dat uiteraard mogelijk voor je. Maar in een keer springen naar wat je intellectueel kunt begrijpen, is een setup voor falen als je nog niet stabiel bent in het managen van de basis. Daarnaast zijn alle ‘gevorderde mogelijkheden’ bestuderen voor mijn soort mensen als een afleider waardoor ze het zetten van stappen langer uit kunnen stellen. Leren is leuk en comfortabel. Ik weet het. Maar je wil toch gewoon in ieder geval nooit meer in loondienst? Je mag je hele leven lang nog leren en groeien. Begin met de basis en kom zo het snelst waar je sowieso wil zijn.

De vele spiritueel-ingestelde business coaches waarmee ik werk en gewerkt heb, werken vanuit de visie dat geld niet van werken komt, maar dat het verdienen van geld een soort logisch gevolg is van een ‘afstemming op overvloed’. Interessant he? Maar het gaat samen met honderden (spirituele) zijpaden waar je jezelf volkomen in kunt verliezen. Je krijgt de indruk dat er een soort ‘geheime oplossing’ is om veel geld te verdienen zonder simpelweg het praktische werk te doen. Voor je het weet ligt je volledige focus op mediteren en je eigen blokkades oplossen en afstemscripts maken terwijl je de essentie van het ondernemen helemaal uit het oog verliest.

Ik kan je vertellen dat je met het in orde maken van deze praktische zaken uit mijn programma dat jij je geld kunt verdienen als ondernemer. Het maakt niet uit hoe ver je bent in je spirituele ontwikkeling. Ik ben zelf echt met volle toewijding in het ‘spirituele gedoken’ en qua invloed ervan op je business succes hoef je er weinig van te verwachten zolang jij geen basis hebt opgebouwd.

Ik heb daarom een nadrukkelijk onderscheid gemaakt tussen alle praktische zaken die je voor elkaar moet hebben om geld te verdienen en welke elementen van persoonlijke transformatie werkelijk cruciaal zijn voor  een lopende onderneming. Alles wat NIET aan bod komt in dit programma is niet essentieel voor een lopende onderneming. Je mag echt blij zijn hoeveel ruis ik voor je heb weggehaald, want jij kan in drie maanden praktisch en innerlijk klaar zijn voor het ondernemerschap en dat is iets wat ook een eindeloze zoektocht had kunnen worden. 

Veel coaches claimen dat een heel specifiek ding het grote verschil gaat maken voor je succes, zoals Instagram beheersen, storytelling beheersen, goede video’s kunnen maken, NLP beheersen, bloggen, Facebook adverteren, funnels, een online programma maken etc. Niets van dit alles gaat echter voor je werken zonder dat je een basis hebt opgebouwd. Wat ‘mijn soort mensen’ kan overkomen is dat ze langer in hun comfort zone blijven door vooral over ieder aspect van het ondernemerschap heel veel te leren om het dan in een keer goed te doen (guilty). Dit is echt grote tijdsverspilling want je kunt prima een goedlopende coachingsbusiness hebben zonder al die extra dingen te doen.

Daarom heb ik in mijn programma gekozen om je juist die basis op te laten bouwen zonder allerlei poespas zodat je in ieder geval met 12 uur werken per week je geld kan verdienen en niet nog 10-50 uur per week extra nodig hebt voor alle dingen waarvan anderen je doen geloven dat ze echt cruciaal zijn wil je ooit succes behalen met je business. Ik heb liever dat jij NA jouw noodzakelijke werkzaamheden kijkt hoe jij je vrije tijd wil besteden. Als dat is in ‘verbreding’ en ‘verdieping’ dan doe je dat, maar laat verbreden en verdiepen je niet vertragen in het daadwerkelijk bedienen van klanten en geld verdienen.

Bij een bekende coach kan je voor een programma met zo’n lage investering als dit echt geen persoonlijk gesprek boeken om uit te vinden of een programma iets voor jou is. Je koopt vaak rechtstreeks naar aanleiding van een webinar. Ik neem wel de tijd om met alle geïnteresseerden een een-op-een gesprek te voeren om uit te vinden of jij en dit programma voor elkaar gemaakt zijn. Dit betekent dat er alleen mensen in de groep komen die op dit moment in dit programma thuishoren. Daarnaast komen er mensen in het programma die op dezelfde golflengte zitten. Dit bevordert tevens de kwaliteit van de groep waarmee jij je netwerk uit zult breiden en het bevordert de kwaliteit van de coachingscalls.

Dit programma is opgezet om het MEEST effectieve programma in de business coachingsmarkt te zijn voor mensen met een ‘ander’ brein. Ik wil werkelijk dat je met drie maanden ‘in bedrijf’ bent en echt bezig bent in je nieuwe leven. Daarom werken we volgens de door mij ontwikkelde ‘breinresultaat methode’.

Ik wil niet dat je net als ik na een veelbelovende start toch weer in loondienst moet omdat je het ondernemerschap niet beheerst. Ik wil ook niet dat jij je geld stopt in het ene na het andere coachingsprogramma zonder dat jij je investering eruit weet te halen omdat jij je brein niet meekrijgt in het nemen van de acties voor het daadwerkelijk bewerkstelligen van een nieuw leven. Want precies dat laatste maakt dat mensen niet tot resultaat komen.

In heel veel programma’s staat het delen van informatie, kennis en ervaring centraal. Zelfs al wordt je uitgenodigd dingen te doen, dan gaat dit nog steeds samen met het kijken van de ene video na de andere video met informatie. Of het luisteren van de ene na de andere audio. Je komt zo snel in de comfortabele consumptiemodus terecht en daarmee bereik je natuurlijk geen resultaat.

Geef mensen een hoeveelheid interessante informatie en de opdracht er uit eigen beweging iets mee te doen en je krijgt negen van de tien keer een mens met meer kennis in plaats van een mens die uit zichzelf de ‘lastige’ acties heeft genomen en de ‘moeilijke’ keuzes heeft gemaakt waardoor er een praktisch resultaat is bewerkstelligt.

Als scriptiebegeleider heb ik moeten leren hoe ik voorkom dat mensen in een situatie van informatie blijven zoeken blijven hangen en binnen een zo kort mogelijke tijd een scriptie in handen hebben die aan de eisen voldoet. Waar (business) coaches nog een goede review kunnen krijgen omdat hun klanten ‘veel geleerd hebben’, MOEST ik mijn studenten wel tot een tastbaar eindresultaat krijgen.

Ik ben jaren bezig geweest om een proces en werkwijze tot stand te brengen om mensen het werk wat moet voor een bepaald resultaat voor elkaar te laten krijgen terwijl ze zelf niet beschikken over de benodigde kennis, het overzicht, vaardigheden en de werkgewoonten en daarbij ook nog eens een hoop weerstand ervaren.

Met mijn werkmethode die praktisch inspeelde op het brein van de mens die het onder de omstandigheden gedaan moest krijgen, was het mogelijk om studenten in 12 weken een compleet onderzoek te laten doen met slechts gemiddeld 12 uur werken per week. Dat terwijl er vanuit de onderwijsinstelling 20 weken fulltime voor staat en de meeste studenten zelfs meer dan een jaar over hun afstuderen doen.

Ook binnen de hele opzet van dit programma is rekening gehouden met het brein. Met het bouwen van je onderneming en het gaan voor het ondernemerschap verander jij je leven. Ondanks jouw oprechte enthousiasme zit je met een brein dat verandering als een grote dreiging ervaart voor jouw veiligheid en dat brein is dan ook zo ingesteld om jou optimaal te beschermen.

Zonder maatregelen leidt dit er makkelijk toe dat je heel lang in een soort onderzoeks-/opstartfase blijft hangen zonder dat er een onderneming ontstaat waar daadwerkelijk van geleefd kan worden. Je blijft dan van andere inkomsten afhankelijk en zult ook niet die ruimte en vrijheid ervaren in je leven waar je het eigenlijk allemaal voor doet.

Er zijn daarom binnen het programma allerlei maatregelen getroffen om wat je voor elkaar moet krijgen voor elkaar te krijgen binnen een bepaald tijdspad óndanks een brein dat jou wil beschermen tegen verandering.

Als jij weet dat je naar een leven in vrijheid wil door het runnen van jouw eigen (online) onderneming als coach/begeleider + je hebt mij nu op dit moment gevonden vlak voor de start van dit traject: dan is dat misschien een teken…

Laat van je horen en we gaan samen na of dit voor jou nu echt de beste stap is. 

FAQ

Zie het qua intensiteit als ongeveer net zo intensief als dat je 12 weken lang een vak zou volgen binnen het hoger onderwijs. Daarbij heb je mogelijkheid om meer de kantjes ervan af te lopen en voor  een 5,5 te gaan of je kan echt voor een 8 of hoger gaan. Het is aan jou. Ik weet dat dit je wel een gevoel geeft van hoe intensief het ongeveer is. Het belangrijkste is natuurlijk jouw commitment. Met dit programma creëer jij jouw weg naar een leven in vrijheid. Als dat belangrijk voor je is, zul je dit prioriteit geven.

Indien jij je onderneming nog niet hebt opgezet aan de hand van een programma van een business coach dan valt er enorme winst te behalen bij ieder onderdeel van dit programma. De situatie is dan namelijk ‘dat je maar wat op gevoel gedaan hebt’, terwijl iets doelbewust gericht op resultaat opzetten een wereld van verschil zal maken. Bij mijn zijn de stappen die je zet afgestemd een integratie van breinkennis, psychologie en best practices uit de praktijk (niet op basis van mijn eigen praktijkervaringen, maar ook op basis van mijn business coaches en hun business coaches en hun klanten + praktijkonderzoek door experts).

Alles wat ik je leer slaat heel erg ergens op en ten opzichte van programma’s van duizenden euro’s van business coaches in Nederland en Amerika zul je inhoudelijk op de onderdelen die ik met je doorloop enkel nuanceverschillen vinden. Omdat ik zoveel heb bestudeerd heb, heb ik een goed beeld van de ‘common sense’ in de wereld van online marketing, communicatie en sales.  Als je dus nog niet alles goed hebt staan, ben je inhoudelijk niet beter af bij een ‘meer bekende’ business coach die zich expliciet op mensen die al ondernemer zijn. Kijk vooral wie jou aanspreekt als persoon en qua aanpak, plus wat bij je budget past.

Voor dit programma maakt dit niet uit. Dit neem je dan mee als onderdeel van je skillset en integreer je in jouw traject om mensen van A naar B te helpen. 

Zelf ben ik begonnen nadat ik de hele tijd in de bijstand had gezeten. Een periode van een uitkering kan je juist tijd en ruimte bieden om iets op te zetten. Met een bijstandsuitkering is het soms zelfs mogelijk om met behoud van uitkering een onderneming op te bouwen. Wanneer je naar buiten gaat treden als een ondernemer dan kan het zijn dat dit consequenties heeft voor je uitkering. Dit moet je zelf even uitzoeken. In principe kan je met dit programma alles voor je onderneming in orde maken en als je niet wil dat je uitkering gevaar loopt, zou je kunnen beginnen met het werven van proefklanten. Je kunt dan feeling krijgen met het ondernemerschap, mensen helpen en reviews verzamelen. Hierdoor neem je de drempel weg om die uitkering los te laten en er echt voor te gaan.

In dit programma leer ik je precies hoe je een online onderneming opzet, maar je bent natuurlijk vrij om je afspraken live met mensen te houden. Het programma is bijna even relevant voor mensen die online werken als mensen die met fysieke afspraken werken. Het enige wat ik niet behandel is hoe je dat dan verder moet regelen qua praktijkruimte en ik hou ook geen rekening met de bijkomende kosten van een praktijkruimte. Bij de dingen die je tegenkomt in de praktijk met het werken met klanten, bespreek ik bijvoorbeeld niet hoe je omgaat met mensen die te vroeg komen of blijven plakken. Dat neemt niet weg dat alles wat ik in dit programma behandel zeer waardevol en relevant is voor je.

Of jij ooit officieel in een hokje bent geplaatst, maakt voor mij helemaal niet uit. Wel is dit voor een bepaald type mens, en dit type mens heeft altijd twee dominante kenmerken: 1. visionair ingesteld (kan voor zich zien wat nog niet bestaat, denkt/droomt makkelijker groter dan wat praktisch haalbaar is, mogelijkheden zien die door anderen nog niet gezien geworden) en 2. is in verbinding met zijn of haar gevoel (empathisch, inlevingsvermogen, gevoelig voor sfeer). Als ik mijn type klant zou mogen beschrijven in MBTI persoonlijkheidstypen dan passen de volgende typen bij dit progamma: INFP, ENFP, INFJ, ENFJ.

Nee, het gaat om het opzetten van een onderneming waarbij je mensen persoonlijk coacht/begeleidt/onderwijst. De insteek is dat je dit online doet. Daarom bouw je een ‘online onderneming op’. Maar zoals bij een eerdere vraag al aangegeven, je kan ook fysieke afspraken maken met klanten.

Heb je helemaal tot hier gelezen? Blijf dan niet alleen in je overwegingsproces en laat mij met je meedenken.