Nog meer mijn hart volgen

Nog meer mijn hart volgen

Een paar maanden terug had ik in mijn beleving een reuzenstap gemaakt. Ik besloot niet langer te zoeken naar werk en voor mijzelf te beginnen. Geen beroep te doen op een uitkering maar gewoon te beginnen. Vol vertrouwen.

Een goede beslissing?
Al gauw leek het een gouden keuze. Omdat ik zelf zo’n 3,5 jaar over mijn masterthesis had gedaan en daarna heel veel geleerd had over effectief werken, begon ik als coach voor studenten die waren vastgelopen met hun scriptie. Ik had binnen no-time een website online staan en ik kreeg daar allemaal goede reacties op. Een paar studenten meldden zich aan en ik ging aan de slag. Als coach dus.

In een nieuw beperkend kooitje
Ik merkte hoe beperkend mijn kersverse onderneming eigenlijk voor mij was. Met mijn keuze zat ik opeens vast in een soort kooi waarin eigenlijk alleen ruimte was voor scriptiebegeleidingachtige zaken. Hoe beperkend is dat? Voor mij voelde dat al snel HEEL beperkend. Weet je waarom?

Mijn persoonlijke groeiproces liep inmiddels gewoon door. Ja, ik was eerder in mijn leven veranderd van de grootste uitsteller op aarde naar iemand die effectief kon werken. Dat maakte mij onder andere geschikt als een coach voor mensen die nu met dezelfde dingen worstelden als ik destijds deed.

Het werkt alleen niet om mijn dagelijkse leven als ondernemer/coach te baseren op een periode die ik voor mijzelf heb afgesloten. Ik had op dat gebied mijn belangrijkste lessen geleerd. Wat er voor mij persoonlijk in het dagelijks leven het meest toe deed, was het oplossen van weer allemaal nieuwe persoonlijke vraagstukken.

Schrijven
Ik schrijf ontzettend veel. Alleen merkte ik dus dat ik dag in dag uit over de dingen aan het schrijven was die mij op dit moment bezig houden. En ik merkte dat ik elke dag behoefte voelde om mijn nieuwe inzichten met de wereld te delen. Alleen deed ik het niet, want het paste niet binnen mijn concept van Afstuderen met Suus.

Coachen
Coachen op zich is echt super! Ik merkte alleen al snel dat het mij echt om de mensen te doen is. Ik wil mensen ondersteunen bij het oplossen van hun persoonlijke vraagstukken. Dat is iets wat mij natuurlijk afgaat. Alleen door mijn coaching in te kaderen in een vastgelopen-met-scriptie-jasje, was ik opeens meer met scripties bezig dan met mensen. Ik begon mij af te vragen hoe ik hier verandering in kon brengen.

Mijzelf centraal stellen
Tot voor kort dacht ik dat de bedoeling van mijn leven was om een zo groot mogelijke impact te maken op de wereld. Vooral iets te betekenen voor anderen. Een verschil te maken in de persoonlijke groei en ontwikkeling van anderen. Als schrijver. Als coach. En misschien is dat ook wel zo. Ik besefte alleen dat ik een heel belangrijk iemand over het hoofd had gezien. Mijzelf. Want wat zou ik willen als ik de wereld om mij zou laten draaien?

Een leven zonder ‘moeten’
Ik ontdekte dat mijn allergrootste verlangen niet eens is om een grote impact te maken. Wat ik werkelijk verlang, is een leven zonder haast. Een leven zonder ‘moeten’. Ik wil gewoon elke dag de vrijheid ervaren om te kiezen. Ik wil al die kleine keuzes die ik iedere dag maak afstemmen op waar ik op dat moment het meest naar verlang.

Vertrouwen hebben
Hoe ga je in godsnaam leven zonder plan? Hoe ga je geld verdienen als je je elke dag maar laat leiden door waar je zin in hebt? Ik geloof dat in vrijheid de mooiste creaties kunnen ontstaan. Dat ‘niet meer moeten’ de ruimte schept voor wat wil ontstaan. Ik durf erop te vertrouwen dat mijn leven zich zal gaan uitrollen zoals ‘de bedoeling’ is. Ik durf het aan zonder garantie op succes. Zonder zicht op waar het naar toe gaat.

Nieuw avontuur
Ik sta mijzelf toe te ontdekken wat er allemaal in het nu kan gebeuren.
Deze website is dan ook de plek waar ik vanaf nu deel wat ik met de wereld te delen heb. Precies op de momenten dat ik de inspiratie voel.

Huidig aanbod
suus veningsIk schrijf, creëer en coach hoogbegaafden, hsp’ers, AD(H)D’ers, lichtwerkers, nieuwetijdskinderen en andere mensen die zich door mij aangesproken voelen. Het lijkt me leuk je te leren kennen en te ontdekken wat er op dit moment in jouw leven speelt. Misschien weet ik je met precies het juiste voor jou te raken. Misschien kan ik je op weg helpen met alles wat ik tijdens mijn reis aan kennis en inzichten heb opgedaan. Als je eens wil  sparren over het leven dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen.

Je kunt mij altijd mailen (s.venings@gmail.com).

KvK nummer 66267838

Misschien ook interessant voor je
Stel je zelf voor Vrij van hunkering voor erkenning Vrij van zoekend naar bevestiging Vrij
Hoe vaak is het nu geweest dat ik een wereldbeeld creëerde op basis van de
Sinds ik bij business coach Veronique Prins een programma volg, begin ik wat kritischer naar
Afgelopen weekend was ik twee dagen naar Soesterberg voor een weekend met de Amerikaanse ECIW-leraar
Vlak voordat ik mijn training gaf, ben ik nog heel even in het zonnetje gaan
Deze ga ik delen!

One Reply to “Nog meer mijn hart volgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *