Is het niet juist voor mij of is het stiekem faalangst?

Is het niet juist voor mij of is het stiekem faalangst?

Er is een vraag die je kan stellen als je niet weet waar de weerstand die je voelt op gebaseerd is. Er zijn de laatste tijd heel wat dingen op mijn pad gekomen. Mogelijke opdrachten en ik heb veel ideeën mogen ontvangen. Maar telkens voelde ik iets in mij wat ‘nee’ zei. Vaak behoorlijk duidelijk. Dat stemmetje heb ik aangezien voor sterke intuïtie. Iets om naar te luisteren.

Een paar weken geleden wilde ik weer eens voortijdig afhaken van iets omdat ik het gevoel had dat het niet mijn ‘echte ding’ was. Het ding wat ik behoor te doen. Omdat ik twijfelde over wat ik moest doen, stelde ik mijzelf de volgende vraag:

Hoe graag zou ik het doen als ik zeker wist dat het zou lukken?

Plots zag ik in dat ik dan open stond om van alles en nog wat te doen. Dat het er niet meer zo toe deed of iets ‘mijn ultieme’ ding was. Heel veel dingen leken mij leuk om te doen als ik zeker wist dat het zou lukken.

Twijfel aan of het misschien niet zou lukken, heeft mij vaak doen besluiten om ergens een punt achter te zetten.

Als ik iets niet lijk te willen, maar het wel zou willen als het me zeker zou lukken, dan zit er dus faalangst in de weg. En mag ik het juist gaan doen.

Dit ben ik sinds enkele weken gaan doen en het bevalt goed! De kansen die op mijn pad kwamen, blijken allemaal dingen waar ik energie van krijg als ik ermee bezig ben.

Als je ook weleens twijfelt wat je weerstand je wil vertellen: ga na of de weerstand er nog zit als je jezelf voorstelt dat wat je overweegt te doen al gelukt is. Wat voel je er dan bij? Als je het dan toch WEL leuk lijkt, is de kans groot dat het de bedoeling is dat je de kans die zich heeft aangediend grijpt!

Brief aan je ziel’, is een van mijn ideeën waar ik bijna ‘nee’ tegen had gezegd. Maar in het echt, is het geweldig om te horen wat een brief met iemand doet! Kan ik jou blij maken met een helende brief die aanzet tot transformatie?

soul writinghttp://suusvenings.nl/brief-aan-ziel/

Misschien ook interessant voor je
Ik kom terug van de markt. Overprikkeld. Tijd om te ontspannen op de bank. Een
Toen ik ervoor koos om in vrijheid te leven, in de betekenis dat ik mij
  Onderstaande had ik best graag willen weten toen ik nog op middelbare school zat.
  Ik zag twee jongens in het park. De een zat op een bankje. De
Het leven gaat om steeds dichterbij jezelf te komen. Je kan dit ook je hogere
Deze ga ik delen!

One Reply to “Is het niet juist voor mij of is het stiekem faalangst?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *