Wat is er nodig om te krijgen wat je ECHT wil?

Wat is er nodig om te krijgen wat je ECHT wil?

‘Vraag en het wordt gegeven’, zo werkt het met bestellingen doen bij het universum. Alleen zit er nog een stapje tussen en dat is ‘loslaten’ na het vragen. Wat erop neerkomt dat je niet de hele tijd zorgelijk bezig bent met of je wel krijgt wat je gevraagd hebt en wanneer het nou komt. Gedrag dat wijst op vertrouwen dus.

Ik vond het concept van het loslaten altijd een beetje abstract. Tot ik Maartje Koper van de week in een audio een vergelijking hoorde maken met het doen van een bestelling op Bol.com. Nadat je een bestelling op Bol.com geplaatst hebt dan laat je los. Je bent dan helemaal niet bezig of de bestelling wel echt goed doorgekomen is. Je bent niet bezig met de vraag of het echt wel bezorgd zal worden. Je bent niet bezig met de vraag of je wel het juiste zal krijgen. Je bent niet de hele tijd bezig met wanneer je pakje komt. Je vertrouwt erop dat wat je besteld hebt naar je toe zal komen.

Van de week heb ik dat gevoel van loslaten en vertrouwen hebben misschien wel voor de eerste keer bewust ervaren. Ik had via Bol.com een tweedehands boek besteld. Ik wist dus niet precies wanneer het zou komen maar toch vertrouwde ik erop dat het boek in principe al van mij was. Zelfs op Facebook gaf ik aan het boek al gemanifesteerd te hebben terwijl het fysiek nog helemaal niet bij me was.

Suus vertrouwt blind op bol.com

Er had van alles kunnen gebeuren tussen bestelling en aflevering, maar ik heb niet eens stil gestaan bij de mogelijkheid dat het boek mij NIET zou kunnen bereiken. Tussen het plaatsen van de bestelling en het ontvangen van het boek ben ik totaal niet bezig geweest met de stappen die allemaal goed moesten verlopen om het boek uiteindelijk bij mij te krijgen. Ik was veel meer in blije verwachting van de ontvangst van het boek. Ik verheugde me erop. Ik voelde dankbaarheid voor het feit dat het boek in mijn bezig zou komen.

Vandaag is het boek bezorgd. Ik ben helemaal blij ermee. Zelfs nu het boek nog ingepakt zit vertrouw ik er helemaal op dat als ik het papier straks losscheur dat daar inderdaad het boek tevoorschijn komt wat ik besteld heb. Waarom? Omdat dat het boek is wat ik besteld heb en ik erop vertrouw dat dit dan ook daadwerkelijk het boek is wat ik nu ingepakt in mijn bezit heb.

Suus ontvangt cursus in wonderen

Dit niveau van vertrouwen is als ik eerlijk ben nog zo in contrast met mijn andere vragen die ik het universum instuur. Waarom is het zo anders? Waarom vertrouw ik zo blind op een webwinkel als Bol.com en waarom ervaar ik toch nog zorgen na dat ik een bestelling geplaatst heb in het universum?

1. Bij een bestelling op Bol.com weet je dat Bol.com het goed begrepen heeft

Je kiest iets heel specifieks uit. Klikt op bestellen. Je krijgt een bevestiging van je bestelling.

Als ik iets vraag aan het universum weet ik misschien niet altijd wat ik PRECIES wil en omdat ik geen automatische bevestiging krijg, heb ik de neiging om mijn bestelling op verschillende manieren te blijven herhalen. Ik zie nu in dat dit niet werkt.

Het blijven herhalen van mijn bestellingen in verschillende bewoordingen/varianten zorgt alleen maar voor vaagheid. Want het universum geeft graag exact waar je om vraagt.

Voorbeeld duidelijke wensen versus vage wensen

Als ik tegen Bol.com zeg: ‘Ik wil een boek waarin de universele wetten duidelijk worden uitgelegd’, dan heeft Bol.com genoeg suggesties. Bol.com kan mij pas precies het juiste boek geven als ik eraan toevoeg, dat ik de informatie wil in een boek zonder een heel zweverig verhaal erom heen. Dus een boek wat echt to-the-point is en waarin ik een lijst met universele wetten vindt die stuk voor stuk worden uitgelegd en waarbij wordt toegelicht wat ik er in de praktijk mee kan.

Als ik zo specifiek mijn wensen richting universum zou uiten, dan lijkt de kans mij stukken groter dat ik kan profiteren van het principe ‘Vraag en het wordt gegeven’, dan wanneer ik elke dag vraag om ‘iets als…’.

Inzicht: Als ik weet wat ik wil, weet het universum dus wat ik wil. 

2. Bij het bestellen op Bol.com ben je met iets heel concreets bezig

Even iets bestellen op Bol.com. Je weet precies wat je te doen staat om wat je wil thuis bezorgd te krijgen. Je gaat naar de website, je zoekt uit wat je wil, je klikt op bestellen, je kiest een betaaloptie en je ontvangt je pakje als hij bezorgd wordt of je haalt hem later ergens op. Easy. 

Bij het plaatsen van bestellingen bij het universum weet ik het soms nog net zo niet. Het lijkt erop dat ik een concreet stappenplan mis en dat ik ‘maar wat doe’.

De ene keer vraag ik in gedachten om hulp. De andere keer schrijf ik mijn wensen op. Nog een andere keer lees ik mijn eerder geschreven verlangens door. Soms schenk ik tijd en aandacht aan het afstemscript wat door mijzelf geschreven is, een andere keer luister ik een paar keer een afstemscript wat door Maartje is ingesproken. Soms vraag ik heel direct wat ik wil en heeft het de vorm van een opdracht. Een andere keer uit ik wat ik wil door dankbaarheid te uiten voor iets wat ik nog verwacht. Ik doe eigenlijk maar wat.

Ik vraag me af of mijn manifestatiekracht toe zal nemen als ik een vast ritueel gebruik en of het zo is dat het voor het universum inderdaad lastig is om mij te geven wat ik wil, als ik steeds weer net wat andere signalen/wensen doorgeef.

Inzicht: Bij mij komt nu het idee op dat de methode niet zoveel uitmaakt, maar dat vooral DUIDELIJKHEID het sleutelwoord is.

3. Bij Bol.com hoef ik iets 1x te bestellen en dan weet ik dat het goed zit

Bij Bol.com is het vanzelfsprekend om 1x de bestelling te plaatsen voor wat je wil en daarbij voel je de zekerheid dat 1x genoeg is. Bij afstemmen is het echter zo dat het iets is wat je keer op keer doet. Een keer of misschien wel meerdere keren per dag afstemmen op je droomleven is iets wat een gunstig effect kan hebben. De realiteit die je wil creëren ga je er steeds beter van doorvoelen. Je brengt daarmee je frequentie in lijn met de realiteit die je verlangt waardoor deze zich makkelijker kan ontvouwen.

Suus is blij met bol.com pakketje

Wat ik nu denk, is dat het loslaten vooral met vertrouwen te maken heeft en het niet-hebben van zorgelijke gedachten van: ‘Oooooh het zou toch wel lukken en goedkomen.’ Dat soort gedachten hebben zeker geen zin. Dus ook al wil je iets heel graag en ervaar je dat je SNEL nodig hebt wat je verlangt, dan is het belangrijk dat je loslaat. Wat wil zeggen dat je niet vervalt in ongeduld, paniek en wanhoop.

Inzicht: Het schenken van aandacht aan het gegeven dat je NIET hebt wat jij NU verlangt is een absolute no-go.

Het ‘herhalen’ van je verlangens doe je dan dus ook niet om ‘extra druk’ uit te oefenen op je bestelling. Het gaat veel meer om het ‘opnieuw afstemmen’ op de realiteit die eraan zit te komen. Het gaat om het herhaaldelijk voelen en ervaren van de vreugde van de werkelijkheid waarvan je WEET dat die eraan zit te komen. Eigenlijk op een hele lichte manier. Zoals je jezelf ook kunt verheugen op hoe je realiteit eruit ziet als je je bestelling van Bol.com ontvangen hebt. Ook dan denk je niet zozeer aan het pakje wat komt, maar je ziet jezelf het boek al lezen.

Inzicht: Afstemmen is dus eigenlijk een luchtige activiteit. Niet een activiteit van nog eens krachtig benadrukken van: ‘Halllooooo DIT is wat ik DUS wil!!!’

4. Bij Bol.com maak ik mij niet druk om blokkades

Bol.com zit niet zo complex in elkaar. Het bestellen op Bol.com is eigenlijk een heel rechtlijnig proces. Zodra je een beslissing genomen hebt, bestelt, dan is het gevolg dat je krijgt wat je besteld hebt. Op een uitzondering na.

Ik kan bestellen wat ik wil en zelfs als ik nog niet direct betaal, krijg ik gewoon mijn bestelling thuis bezorgd. Niets zit het ontvangen wat ik verlang in de weg. Al besef ik ook dat Bol.com pas ZIJN werk kan doen, als vanbinnen geen weerstand of blokkades heb om te ONTVANGEN wat ik verlang.

Want kijk. Dat boek wilde ik heel graag hebben. Ik bleek het voor 20 euro tweedehands te kunnen kopen en ik had nog een cadeaubon, dus ik ervaarde totaal geen weerstand om die bestelling te doen.

Echter, wil ik ook een mobiele telefoon die goed werkt en waarmee ik video’s op kan nemen. Deze zou ik ook kunnen bestellen op Bol.com maar dat doe ik niet. Ondanks dat ik verlang om een telefoon te hebben met genoeg geheugen en een goede camera aan de voorkant. Want dan kan ik namelijk weer makkelijk dingen uitwisselen met mijn vriendinnen via de app en dan kan ik vlogs opnemen zonder het fototoestel van mijn moeder te lenen.

Ik weet dat als ik iets verlang en het manifesteert zich nog niet in mijn leven dat er blokkades in de weg zitten. Weerstand. Want anders zou wat ik wil zich moeiteloos in mijn leven manifesteren. Net die mobiele telefoon is dat ook echt zo. Zolang iets mij tegen houdt om te bestellen, zal Bol.com mij geen nieuwe telefoon bezorgen.

Iets wat ‘verraderlijk’ is bij het doen van bestellingen bij het universum dat je ALLES kunt uiten in de vorm van een bestelling. Bij Bol.com kan ik bestellen of ik kan NIET bestellen. Tegen het universum kan ik gewoon zeggen: ‘Ik wil een boek EN een mobiele telefoon’. Ondanks dat nog alles was mij tegenhoudt die telefoon op Bol.com te bestellen nog in mijn systeem zit.

(Super relevante) Uitweiding over ‘vage bestellingen’ doen en het belang van het maken van een KEUZE

Je kan bestellingen doen bij het universum zonder ECHT de beslissing genomen te hebben voor wat je WERKELIJK wil. Dat zie ik als je een beetje aan het dagdromen bent. Fantaseert over reizen. Over het winnen van een groot geldbedrag. Het schrijven van een boek. Alleen kan het natuurlijk nooit werken als je vage verlangens als een bestelling plaatst.

Het dringt nu pas goed tot me door dat manifesteren begint met een BESLUIT. Ik GA hoe dan ook naar Italië. Ik schrijf hoe dan ook een boek. En het zou zomaar kunnen dat het ook zo werkt als het gaat om het winnen van een groot geldbedrag.

Zaak is dat je het WERKELIJK wil en ook ECHT een keuze maakt.

Voorbeeld 1: Waar wil ik leven?

Een keuze voor Italië, is GEEN keuze voor Spanje. Als zich een reiskans richting Spanje zich aanbiedt, zou je moeiteloos ‘nee’ moeten kunnen zeggen als je hoe dan ook naar Italië wil. Maar als je in WERKELIJKHEID wakker wil worden in een prachtig groen landschap met glooiende heuvels en in de verte de zee wil zien als je uit het raam aan het schrijven bent, dan is DAT waar je op af moet stemmen. Dan maakt het niet uit of het Spanje of Italië is. Je stemt je dan af op omgevingskenmerken en dat zou moeten betekenen dat je dan dus wel gemakkelijk ‘nee’ kunt zeggen tegen een appartement in het centrum van Amsterdam.

Dit uitzicht in Tenerife komt in de buurt
Dit uitzicht in Tenerife kwam al in de buurt
Voorbeeld 2: Wat wil ik werkelijk doen?

Wil ik WERKELIJK een boek schrijven? Of wil ik vooral zoveel mogelijk mensen inspireren? Als ik naar het proces van het schrijven (en schrappen) verlang, de intensiteit van het traject, de discipline, het helemaal opgaan in de bezigheid van het schrijven, DAN heeft het inderdaad zin om mij af te stemmen op het schrijven van een boek. Als dat is wat ik WERKELIJK wil, dan is het ‘nee’ zeggen tegen mensen die door mij gecoacht willen worden. Ik wil dan tenslotte helemaal op kunnen gaan in het schrijven.

Als ik in werkelijkheid echter mensen wil inspireren en juist totale vrijheid wil ervaren in de manieren waarop ik dat doe, dan mag ik mij afstemmen op het gevoel van vrijheid, ruimte en WAT ik dan graag over wil brengen aan mensen. Ik hoef mij dan niet af te stemmen op het schrijven van een boek, maar als ik die inspiratie voel dan kan ik die vrijheid nemen om daarvoor te gaan.

Inzicht: Het gaat er dus vooral om helder te krijgen wat je wil ERVAREN

Om te checken of je duidelijk hebt wat je werkelijk wil, kun je voor jezelf nagaan wat het voor jouw leven betekent als je exact krijgt waar je om gevraagd hebt. Liggen de consequenties in lijn met je WERKELIJKE verlangens?

Vragen die je kan stellen zijn om te toetsen of je de voor jou juiste bestellingen doet

1. Wil je nog steeds wat je wenst, als het betekent dat je dan andere dingen uit moet sluiten? Zo niet, dan wil je waarschijnlijk in WERKELIJKHEID iets anders.    

(Voorbeeld bezig zijn met schrijven OF vrijheid ervaren om te kiezen HOE je jezelf uit)

2. Als je iets krijgt wat LIJKT op jouw wens, zou je daar dan ook tevreden mee zijn? Zo ja, dan zit er waarschijnlijk een abstracter verlangen achter hetgeen je gevraagd hebt.

(Voorbeeld naar Italië willen, maar ook tevreden zijn met Spanje, zolang je maar een leefplek hebt in de natuur met uitzicht op zee).

Wat als je weet wat je wil maar het toch nog geen realiteit is?

Nu komen we nog bij het onderwerp blokkades. Want het is mogelijk om ECHT te weten: ‘Als ik uit het raam kijk dan wil ik groene heuvels zien en in de verte de zee’ en dat het dan toch je realiteit NIET is. Waarom? Wat dacht je van de volgende gedachten en overtuigingen:

Ik zou wel willen emigreren MAAR:

  • Mijn vreemde talen zijn slecht, dus dat is lastig.
  • Ik wil mijn vriendinnen niet missen.
  • Hoe kan ik er dan voor mijn ouders zijn als ik zover weg zit?
  • Zou ik niet vereenzamen en mij teveel afzonderen?
  • Hoe zou ik dat dan moeten doen qua geld?
  • Hoe kan ik mijzelf verzekeren van inkomen als ik in het buitenland zou zitten?

Kortom: het zijn allemaal van dit soort bezwaren waarom ik niet (laat ik het maar even helemaal op mijzelf betrekken) in de natuur zit met uitzicht op zee. Ik kan mij er elke dag op af stemmen. Ik kan er elke dag over fantaseren, maar zolang ik niets doe aan die bezwaren, zal mijn situatie niet veranderen.

Inzicht: Ik kan ook zeggen, zolang ik nog bezwaren heb, heb ik in WERKELIJKHEID nog helemaal GEEN KEUZE gemaakt, ook al zit het verlangen er wel ECHT.

Er is dus een verschil tussen iets ECHT verlangen en een ECHTE keuze maken voor iets. Ook dat is iets om over na te denken. Dit brengt mij terug naar mijn 5e en laatste punt wat betreft de doorgetrokken Bol.com metafoor:

5. Verlanglijstjes leiden niet tot manifestaties!

Alles wat je ‘best graag zou willen hebben’, kan je bij Bol.com heel makkelijk op je verlanglijstje zetten. Komt het ooit voor dat wat op je wensenlijstje staat zomaar wordt bezorgd zonder dat je eerst besloten hebt, het te bestellen? NEE!

Wij mensen zitten vol verlangens, maar we behandelen die verlangens op dezelfde manier als dat we items op ons verlanglijstje zetten op Bol.com. Waarom? Je hoeft dan niet het PROCES te doorlopen om een werkelijke beslissing te nemen. Want daarvoor is het oplossen van blokkades nodig. Daarvoor is het nodig dat je heel kritisch bij jezelf nagaat, is dit ECHT wat ik wil en ben ik bereid HIERVOOR te kiezen en andere dingen te laten?

Het nemen echt nemen van beslissingen, is iets wat we als lastig en tijdrovend ervaren + de verandering na het nemen van het besluit heeft gevolgen en daar zijn we vaak ook stiekem een beetje bang voor. Want als je gegeven wordt wat je wenst gaat dit simpelweg vaak ook samen met dingen die MINDER FIJN zijn. Kiezen voor EMIGREREN betekent HIER mensen achter laten. Iets wat samengaat met verdriet van jezelf, van anderen, teleurstelling bij anderen, kritische vragen + superveel dingen regelen en dat kost weer moeite en levert vaak onwenselijk gedoe op.

We zien vaak heel makkelijk de negatieve scenario’s die het maken van een echte keuze met zich mee kan brengen. We ‘voorzien’ de moeilijkheden. Heel veel verlangens blijven op deze manier verlangens. Met als resultaat dat je een mens bent met heel veel (vage) verlangens die vragen om een besluit. Het besluit neem je niet echter niet omdat je bang bent te dealen met potentiële moeilijkheden.

Het gevolg? Je voelt je gefrustreerd. Teleurgesteld in jezelf. Waarom kom je maar niet tot actie? Waarom hou je je bezig met dingen die helemaal niet corresponderen met die verlangens die door je heen sijpelen?

DE realiteit waar heel veel mensen middenin zitten

Je ervaart een realiteit vol ‘problemen’, teleurstelling, onvermogen, frustratie, onrechtvaardigheid en noem maar op. Want je leven ligt niet in lijn met hoe je dat eigenlijk ergens diep vanbinnen verlangt. Ga je DAAR dan weer over praten met andere mensen die ook teleurstelling in het leven ervaren, dan geef je daarmee nog meer aandacht aan gebrek waardoor je er nog MEER van zult ervaren.

Nog even en je bent in het dagelijks leven een negatief ingesteld pessimistisch mens en reageer je jezelf af op andere mensen. Denk aan de autoritaire baas, onbehulpzame medewerkers of aan pesters op kantoor. Of je bent een even ongelukkig mens maar MET een vrolijk masker op. Omdat het TE pijnlijk voor je is als andere mensen aan je zouden zien dat je het werk wat je doet in werkelijkheid HAAT. Of omdat het je grootste angst is om ontslagen te worden en daarom maar dag in dag uit de schijn op houdt.

Welke neigingen heb je nog meer? Je gaat afgeven op anderen die WEL hebben wat jij verlangt. Je probeert jezelf een goed gevoel te geven door te eten, drinken, gokken, seks, drugs, eindeloos series kijken etc. En verder probeer je er simpelweg het beste van te maken. Zoveel mogelijk te genieten van de dingen die WEL in lijn liggen met je werkelijke verlangens.

Het gekke is dat het ook nog eens de normaalste zaak van de wereld lijkt om het zo aan te pakken. De meeste mensen proberen er tenslotte maar het beste van te maken. Ze denken dat dit het leven is wat er voor hen is weggelegd. Ze durven misschien wel te dromen van meer maar ervoor KIEZEN durven ze niet.

Bizar hè? Dus eigenlijk door geen keuzes te maken, kom je heel snel in een toestand van frustratie.

Inzicht: Als je kijkt naar het werk wat NODIG is om een keuze te maken en te krijgen wat je wil dan is het eigenlijk NIET in vergelijking met het dag in dag uit volhouden van je ‘huidige toestand’. Dan liever knopen doorhakken op vrijdagavond in plaats van hangen voor de tv, niet waar?

Ook voor mij zit deze tekst vol eye-openers.

Ik snap nu wat ‘loslaten’ betekent
Ik snap nu wat ‘kiezen’ betekent
Ik snap nu wat ‘niet kiezen’ betekent
Ik snap nu het belang van heldere bestellingen doen
Ik snap nu de mindset die ideaal is bij het afstemmen
Ik snap nu waarom zoveel mensen ongelukkig zijn
Ik zie nu in hoe makkelijk daar verandering in te brengen is

Wat haal jij hieruit nu je dit zo gelezen hebt? Waar heb je behoefte aan? Zitten er stukken tussen die je graag helderder zou willen hebben? Ik maak de inhoud met liefde nog meer behapbaar voor je!

Maar vraag het, want zonder vragen ga ik verder met het volgende onderwerp waar ik over wil schrijven. Je kan hieronder een reactie plaatsen of mij even opzoeken en berichten via Facebook. 

Als je met mij eens wil sparren over het creëren van je ideale leven, achterhalen wat je werkelijk wil en wat je kan doen om de groei door te maken die jij verlangt: please let me know! Ik denk graag met je mee! Dus stuur me even een pb’tje via Facebook!

Misschien ook interessant voor je
Heel leuk. Gisteren schreef ik over hoeveel vertrouwen ik had. Dat ik alles los ging
Mijn ouders gaan verhuizen. Zonder mij. Ze hebben mij opgevangen toen ik na een relatie
Wat als je besluit niet meer te vluchten Dat je niet eens meer WIL vluchten
Het is moeilijk verantwoordelijkheid te nemen voor een leven dat je niet wil leven. Een
Wie ben ik als ik alles loslaat Alles wat niet echt is Alles wat is
Deze ga ik delen!

One Reply to “Wat is er nodig om te krijgen wat je ECHT wil?”

  1. Heel interessant. Ver doorgetrokken in je bol.com verhaal, haha, maar heel grappig om te merken dat ik nog steeds de link naar de ‘werkelijkheid’ kan leggen als ik het verhaal lees. Fijn om hier gisteren ‘live’ met je over te hebben gespard en ik snap nu meer waarom jij tegen me zegt: ‘Niet meer gaan lesgeven’. Dan verstoor ik als het ware mijn boodschap naar het universum een beetje. Ik denk dat ik verder al goed aan het uitdragen ben wat ik wil. En nu zet ik mijn zinnen op Humberto 🙂 (gelukkig weet alleen jij wat ik hiermee bedoel, haha). Ik heb besloten zo mijn eerste filmpje op te gaan nemen. Kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *