Mijn eigen leven creëren deel I

Mijn eigen leven creëren deel I

Mijn groei gaat snel. Op een gegeven moment kreeg ik het gevoel een nieuw hoofdstuk in te rollen. De eerste blogs die ik schreef sinds ik echt bewust begon met het volgen van mijn hart en het creëren van mijn leven, staan in deze blog samengevat. Deze samenvattingen stonden eerst op mijn home-pagina. Nu is het tijd om de meer recente blogs uit te lichten op mijn homepage. Hier lees je terug hoe het allemaal begon. In chronologische volgorde.

Relevant voor mensen die starten met het volgen van hun hart, het creëren van hun eigen leven en het opbouwen van een eigen onderneming.

Nog meer mijn hart volgen
Ik begon voor een tweede keer met het ondernemerschap als scriptiecoach. Het voelde alleen niet goed. Ik wilde nog meer met mijn passie voor persoonlijke groei bezig zijn. In deze blog maakte ik mijn keuze en overwegingen aan de wereld bekend.

Vertrouwen hebben met -1079,81 op mijn bankrekening
Ik had geen spaarpotje achter de hand toen ik besloot om echt voor mijn zielsonderneming te gaan. Ook had ik nog niet helder wat ik precies aan wilde bieden. In dit artikel deel ik mijn worsteling met de realiteit zoals deze is en het vertrouwen wat ik wil hebben. Verder brainstorm ik al bloggend over mijn mogelijke aanbod.

Geen dag die ik wil delen
Ik zou graag met de wereld willen delen hoe goed het gaat, maar het gaat helemaal niet zo lekker. Ik ben mijn dag aan het verprutsen en ik deel hoe ik er alsnog het beste van probeer te maken.

Wat een feest aan inspiratie vandaag
Een artikel wat enkel illustreert dat na een dip zomaar weer een overvloed aan inspiratie kan komen.

Morgen ben ik niet meer de persoon die ik gisteren was (tip!)
In deze blog heb ik het erover dat er soms maar een inzicht nodig is, om compleet te veranderen. Ik illustreer dit met een persoonlijk voorbeeld.

Het beste gevoel is het gevoel van bevrijding
Voor mij was het een ENORME stap om eerdere blogs met de wereld te delen. Zo open was ik nog nooit geweest. Ik dacht dat de hele wereld er wel iets van zou vinden. In deze blog wat er werkelijk gebeurde en wat het met mij deed.

Leg ik de lat te hoog?
In deze blog deel ik mijn onrustige gevoel. Ik wil zo veel en ik voel me teleurgesteld dat het me niet lukt om alles in een dag te doen wat ik EIGENLIJK wil doen. Ik relativeer door terug te denken aan de tijd dat ik nog een uitsteller eerste klas was en hele dagen besteedde aan het kijken van YouTube-filmpjes en het spelen van ‘zoek de verschillen’ op mijn mobiel.

Van eeuwige zoektocht naar mijzelf (tip!)
Hoe geef je woorden aan wie je bent en wat je doet als blijkt dat je uiteindelijk jezelf bent geworden? In deze blog worstel reflecteer ik over mijn vondsten na mijn lange zoektocht naar wie ik nou eigenlijk ben en wat ik wil.

Hoe ik twee jaar weggooide om iets te krijgen wat ik niet wilde
Deze blog geeft weer hoe ik aanvankelijk met mijn verstand mijn droombaan probeerde te vinden. Met als resultaat? Zie titel…. En mijn huidige onderneming.

Wie ben ik (tip!)
Een prachtige tekst die veel mensen in het hart raakt. Het weerspiegelt de vooravond van totale overgave/bevrijding/verlichting (hoe je het ook wil noemen).

Ik ben perfect
Best een mooi stukje tekst. Over hoe jezelf je grootste vijand kunt zijn bij het bereiken van geluk.

Verantwoordelijkheid nemen
‘Verantwoordelijkheid nemen’ heeft lang niet in mijn woordenboek gestaan. Tot dat ik mijzelf de vrijheid gunde elke dag te doen wat ik maar wilde. Over het contrast tussen het met je verstand goed voor elkaar hebben en in lijn leven met je hart.

Het leven als leerschool (tip!)
Een stukje proza. Het gaat over het ervaren van een soort diepere liefde voor ieder mens omdat je jezelf in de ander herkent.

Beperkende overtuiging oplossen: ‘Mensen begrijpen mij niet’
Mijn coach inspireert mij aan de slag te gaan met het oplossen van een beperkende overtuiging. In dit artikel deel ik hoe ik te werk ga. Openlijk deel ik hoe ik mijn angst om niet begrepen te worden ombuig naar een overtuiging die wel voor mij werkt.

Heb jij het lef te kiezen voor een leven in vrijheid?
Wat een leven in vrijheid WERKELIJK inhoudt en dat het niet per se iets is waarmee je indruk op anderen maakt. Ook pitch ik een idee voor een 10-weeks programma ‘Bevrijd jezelf!’

It’s showtime
Mijn coach gaf mij de opdracht een videofilmpje op te nemen met mijn missie. Ik nam een filmpje op. Deelde het. En wiste het vervolgens toch maar weer… Over perfectionisme en uit je comfort zone stappen.

Zorgen maken is zinloos (en wat wel zin heeft)
Soms kun je toch opeens in je hoofd schieten. Bijvoorbeeld als er opeens een filmpje van jezelf online staat waar je niet tevreden over bent 🙂 In dit artikel ga ik in op hoe ik mijn zorgen loslaat en terugkeer naar het NU. Met tips voor mindfulness.

Ode aan recruiters
Ik uit mijn dankbaarheid voor het feit dat niemand mij heeft aangenomen toen ik nog naar werk zocht. Nu ik deze weg ben ingeslagen, ervaar ik in iedere vezel van mijn lijf dat dit JUIST is en dat geen baan in loondienst mij zoveel innerlijke vervulling had kunnen geven!

Crisis in mijn hoofd
Hoe ik van een hoofd vol (geld)zorgen en een lage energie terug in mijn kracht kom.

Vertrouwen op je eigen waarheid
Soms is het zo fijn als een ander je toestemming zou kunnen geven. Alleen ben jij de enige die kan bepalen wat voor jou het juiste is.

Misschien ook interessant voor je
Ik hou van experimentjes met mijzelf. Experimenten waarbij ik bijvoorbeeld uit mijn comfort zone ga
Stel je zelf voor Vrij van hunkering voor erkenning Vrij van zoekend naar bevestiging Vrij
Hoe vaak is het nu geweest dat ik een wereldbeeld creëerde op basis van de
Sinds ik bij business coach Veronique Prins een programma volg, begin ik wat kritischer naar
Afgelopen weekend was ik twee dagen naar Soesterberg voor een weekend met de Amerikaanse ECIW-leraar
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *