Een droomleven als bewijs dat je een goede coach bent? Bullshit!

Een droomleven als bewijs dat je een goede coach bent? Bullshit!

Op mijn tijdlijn zie ik regelmatig coaches voorbij komen die een droomleven lijken te hebben. Ze hebben succes en wijzen jou nu ook de weg naar succes. Vandaag herschreef ik mijn over-mij-pagina en ik besefte: ‘Mijn hemel, ik heb ook echt een droomleven!’ Straks denken mensen nog dat ik ze iets zinnigs te melden heb OMDAT ik een droomleven heb. Nou, dat is niet zo!

Waar geluk vond ik in alles behalve idyllische omstandigheden. Ik woonde na een gestrande relatie al twee jaar bij mijn ouders op zolder en was compleet vastgelopen in mijn zoektocht naar de ideale baan en daarmee mijn ideale levensinvulling. Want bij een gebrek aan het verlangen naar het stichten van een gezin, was het toch het werk waar ik het van moest hebben. En dan ga je natuurlijk niet iets doen voor het geld… Maar toen ik die droombaan maar niet vond, belandde ik uiteindelijk toch in een call center. Met mijn masterdiploma op zak en al mijn goede bedoelingen om de wereld mooier te maken.

Ik ga je nu vertellen dat ik precies in die omstandigheden ontdekte wat geluk was. Serieus. Op een dag dat ik naar het werk moest waar ik 0 van mijn natuurlijke talenten kon benutten, waarop ik exclusieve toegangskaarten had voor TEDxBreda waar ik niet heen kon omdat ik geen vrij kon krijgen en waarop ik ’s avonds alleen in een eenpersoonsbedje op een koude zolder sliep in de teringzooi: was ik intens gelukkig.

Als we het hebben over mijn gelukscoaching dan gaat om het geluk wat ik onder die omstandigheden wist te ervaren. Dat is nou waar geluk. Geluk waarvoor je geen droombaan nodig hebt, geen droomhuis en geen droomreizen voor hoeft te maken. Ik wil dat je dat weet!

En ik wil dat als jij een helper uitkiest op jouw pad naar geluk dat je erop let waar dat geluk op gebaseerd is. Is iemand gelukkig OMDAT hij/zij zijn droombaan heeft, krab jezelf dan eens even achter de oren. Want dat is niet waar het om gaat.

Het is niet dat je een droomleven kunt creëren en dat je dan als beloning geluk en innerlijke rust krijgt. Je baan of het ontbreken daarvan, je thuissituatie en je relatie of het ontbreken daarvan zijn allemaal TOTAAL irrelevant voor je geluk. Het zijn hooguit bonussen bovenop je geluk.

De rust die ik nu ervaar, komt niet door mijn droomleven. Mijn droomleven kwam door mijn rust. De boodschappen die ik je mee te geven heb over geluk, had ik dus even goed met je kunnen delen vanaf de zolder van mijn ouders NA een werkdag in het callcenter. Want juist als je in die omstandigheden zo gelukkig kunt zijn, dan heb je werkelijk iets zinnigs te melden.

Ben jij vastgelopen in de zoektocht naar jouw droomleven? Lijkt je leven op niks van wat je ooit voor jezelf bedacht had? Heb je het gevoel dat je in een soort wachtstand zit voor het echte leven dat WEL de bedoeling is? Laat mij je de weg wijzen naar waar geluk. Het is er NU al. Ook voor jou in jouw omstandigheden!

Suus vertel me alles

Misschien ook interessant voor je
Het maakt niet uit waar je staat. Het is altijd mogelijk je ochtendritueel (nog) meer
Naast alle dingen die ik wel doe, zijn er ook een aantal dingen die ik
Uit ervaring weet ik dat veel ochtenden erom draaien om jezelf toonbaar te maken voor
Het leven gaat om steeds dichterbij jezelf te komen. Je kan dit ook je hogere
Toen ik ervoor koos om in vrijheid te leven, in de betekenis dat ik mij
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *