Bril van cadeautjes

Bril van cadeautjes

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van een oud-studiegenoot van mij. Ze volgde mijn blog via Facebook en ze vond het heel gaaf wat ze zoal voorbij zag komen.

Ze was bezig met het organiseren van een teamuitje en wilde iets met persoonlijke kracht en wat je zoal kunt doen als het even wat minder gaat allemaal.

Ze zag dat ik persoonlijke trajecten aanbood, maar kon ik misschien ook drie uur lang iets met een team van 12 man doen? Of kende ik misschien iemand die dat kon?

Direct dacht ik: ‘Dit is een kans.’ Maar al gauw ging er een mailtje terug door mijn hoofd met een strekking van: ‘Dit past niet zo bij mij en ik ga focussen op Gelukkig Afstuderen.’ Toch voelde het niet goed om hier ‘nee’ op te zeggen. Ik besloot nog maar even niet te reageren.

Ik ging douchen en daar kwam de magische ingeving. Kijken naar vervelende situaties met een ‘bril van cadeautjes’. Om zo te ontdekken wat het leven je aanreikt om in je kracht te komen.

Direct zag ik het voor me. Mensen die letterlijk een andere bril opzetten om opnieuw naar een lastige situatie te kijken.

Ik was zo enthousiast over het idee dat ik het wilde doen. Ik negeerde alle mogelijke praktische bezwaren en schreef een enthousiaste mail waarin ik gelijk het idee pitchte.

Toen is het balletje gaan rollen. Mijn studiegenoot enthousiast. Haar leidinggevende enthousiast. En toen kreeg ik een definitieve: ‘ja’.

Vandaag mocht ik dan eindelijk ontdekken hoe het voor mij was om een groepstraining te geven. En het was echt supertof!

Ik heb bijna het gevoel dat ik niets gedaan heb en ondertussen werden er vele inzichten geboren en is iedereen met een cadeau naar huis gegaan.

Ook zelf viel ik flink in de prijzen. Ik heb ontdekt dat ik dit kan. Dat ik het leuk vind. En dat ik ertoe in staat ben om alles aan mijn intuïtie over te laten. Geen stress. Geen slapeloze nachten. Gewoon ademen, voelen en volgen.

Super blij en dankbaar dat ik het cadeau van mijn studiegenoot heb ontvangen, aangenomen én uitgepakt.

Het leven schenkt je precies wat je nodig hebt om nog meer in je kracht te gaan staan!

Met welke bril kijk jij naar de wereld-

DSC_1693

bril van cadeautjes

Workshopleider Suus Venings

Misschien ook interessant voor je
In 2016-2017 was ik met veel belangstelling bezig met Een Cursus In Wonderen. Het is
Eén ding wilde ik echt nooit van anderen horen. Dan voelde ik me aangevallen. Ik
Drie dingen die in dit artikel aan bod komen. Wat te doen als je een
De afgelopen periode van mijn leven heb ik met een spirituele bril op leren kijken
Ik heb nooit anders gedacht dan dat Assepoester aan het einde van het verhaal gelukkig
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *