Het beste gevoel is het gevoel van bevrijding

Het beste gevoel is het gevoel van bevrijding

Waarom ben ik nu in een keer van alles over mijzelf aan het delen op een blog? Heel kort kan ik zeggen: het is wat ik wil en het is wat ik al heel lang wil. Ik weet dat het goed voor me is en ik vermoed andere mensen er ook iets aan kunnen hebben. Niet iedereen. Alleen sommige mensen. En ik weet ook dat er mensen zijn die niks van mijn stappen snappen. Dat is jammer, maar goed. Ik doe het niet voor hen. Wat ik doe is goed voor mij.

Gisteren heb ik twee van mijn blogjes gedeeld op Facebook. Aan iedereen. Ik had tot nu toe alleen twee blogs gedeeld in een besloten Facebookgroep. Ik durfde mijn site toen nog niet met de wereld te delen. Gisteren dus wel. Daarnaast heb ik mijn ouders die geen Facebook hebben, via een sms op de hoogte gebracht:

Heey oudertjes! Ik heb een nieuwe website. In Afstuderen met Suus kon ik slechts een deel van mijzelf kwijt. Ik ben zoveel met mijn persoonlijke groei bezig dat ik keer op keer verander. Daarom ga ik mij niet meer vastleggen binnen een concept. Ik ga gewoon mijzelf zijn en ALS MIJZELF bloggen en coachen. Dan kan mijn business tenminste altijd meegroeien met mij. Het gebeurt vanaf nu op suusvenings.nl

Het voelde als een grote stap. Ik schreef erover in mijn dagboek toen ik bij de sauna was.

Vandaag 6-6 is de stap gemaakt. Ik heb niet alleen de keuze gemaakt om mijn echte zelf aan de wereld te laten zien. Ik doe het nu ook daadwerkelijk. Het staat nu op Facebook [:-D]. Mijn ouders heb ik een bericht gestuurd met de mededeling. Iedereen kan mij nu zien. Iedereen kan mijn blogs nu zien. Blogs waar ik mij nog een beetje oncomfortabel bij voel. Maar ze zijn door mij geschreven en representatief voor de dag waarop ze geschreven zijn.

Het was een stap waar ik enorm tegen op zag. Toch nog wat bang voor de oordelen van anderen. Want waar ik NU over schrijf (in tegenstelling tot mijn eerdere werk) valt over te oordelen. Maar zoals ik al tegen mijzelf zei: ‘Hoe meer mensen kunnen oordelen hoe meer support ik ook kan krijgen.’

Ik weet dat ik mijzelf wilde laten zien. Andere mensen hebben dat ook. En doen dat niet. Nu heb ik mijn stap gezet. Daar gaat het echt om. De precieze inhoud van mijn artikelen is secundair. Het is alleen maar goed dat ze een beetje oncomfortabel voelen, anders is het ook geen overwinning. Dit is gewoon ik. En ik ben blij dat ik door deze stap te nemen nu altijd vrij ben mij te uiten.

Hoe chill is dat? Ik kan nu altijd wanneer ik dat wil schrijven wat ik wil schrijven. Ik heb mijn eigen platform om MIJZELF te delen. IK ben niet meer voorbehouden aan het handjevol mensen dat mij ECHT kent. En ik denk dat dat iets heel moois is, want ik heb zoveel te delen en te zeggen.

Ik heb mijzelf als het ware ‘vrij’ verklaard en daar gedraag ik mij nu ook naar. Het is een van de beste stappen die ik gezet heb. Ook al zie je nu nog maar een handjevol artikelen op deze site en een of ander vaag aanbod. Dat is totaal irrelevant voor het grotere geheel. Waar het om gaat is dat ik vanaf nu stukjes van mijzelf in de wereld zal zetten.

Al meer dan tien jaar lang ben ik met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig. Ik verslind boeken waar ik iets van kan leren en ik schrijf dagboeken vol met reflecties, inzichten en ideeën.

Als ik alles gedeeld had, dan had je kunnen volgen hoe ik allemaal transformaties ondergaan heb. Daar hadden mensen echt iets aan kunnen hebben. Want zoveel mensen gaan door vergelijkbare processen. Ik was alleen aan het wachten met delen. Ik durfde het niet aan. Nu wel. Dus nu doe ik het. In het grotere geheel doet ieder stapje ertoe. En ik ben trots dat ik de stapjes durf te delen zonder nog te weten wat het grotere geheel gaat zijn.

Toen ik gisteren terug kwam van de sauna had ik 11 likes op Facebook. Toen ik mijn ouders zag, kreeg ik slechts een zorgelijke opmerking over de blog waarin ik benoemde dat er -1079,81 op mijn bankrekening stond.

Een grote stap voor mij en de wereld haalt bij wijze van spreken z’n schouders op. En dat is prima. Mijn beloning is MIJN gevoel van vrijheid en ik weet dat anderen daar uiteindelijk op een of andere manier ook van zullen profiteren.

Misschien ook interessant voor je
Mijn hoofd spoelde over van ideeën rondom het verwezenlijken van mijn Italiaanse droom. Hoe ga
Ik vond het tijd om mijn LinkedIn-profiel te wijzigen. Om daar in de samenvatting een
Wat heb ik ontzettend veel ideeën voor deze website en wat wil ik er graag
Nadat ik gisteren mijn blog had gepost voel ik mij weer helemaal de oude. Mijzelf
Vanavond ben ik 21.45 uur even op bed gaan liggen. Gaar. Ik heb mij op
Deze ga ik delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *